Skip to main content

Κορωνοϊός: 11 διασωληνωμένοι από 18 έως 39 ετών- 19χρονος ναύτης στη ΜΕΘ του 424

Ένας 19χρονος ναύτης νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του 424 στρατιωτικού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης - Συνολικά έντεκα νέοι σε ΜΕΘ.

Διασωληνωμένος με κορωνοϊό νοσηλεύεται στο 424 στρατιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης 19χρονος ναύτης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, ο 19χρονος νοσηλεύεται τις τελευταίες ώρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του στρατιωτικού νοσοκομείου, ενώ ακόμα δύο νεαροί έχουν εισέλθει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας τις τελευταίες ημέρες.

Πρόκειται για δύο 27χρονους από την Αθήνα και την Πάτρα που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση του ΕΟΔΥ, συνολικά 11 ασθενείς -όλοι άνδρες- της ηλικιακής ομάδας 18 έως 39 ετών νοσηλεύονται σε ΜΕΘ.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, πως το μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης έχει επισημάνει αρκετές φορές πως υπάρχει προβληματισμός για τα στοιχεία που καταγράφονται σε αυτές τις ηλικίες, καθώς μπορούν να μεταδώσουν ευκολότερα τον ιό στις μεγαλύτερες και ευπαθέστερες ηλικιακές ομάδες. Επιστήμονες μάλιστα έχουν κρούσει επανειλημμένα τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιπλοκές του ιού σε νεότερες ηλικίες, τονίζοντας πως και οι νέοι μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα εξαιτίας της μόλυνσής τους.

Σημειώνεται πάντως πως κατά τη σημερινή ενημέρωση η παιδίατρος-λοιμωξιολόγος, Βάνα Παπαευαγγέλου, δήλωσε πως υπάρχει μία μικρή αλλά σταθερή αύξηση της διάμεσης ηλικίας των διασωληνωμένων, που φτάνουν τα 45 έτη στην επικράτεια.