Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΩΤΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΕΓΚΥΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΕΞΙΚΟ

Οι δύο γυναίκες θεωρούνταν κλινικά παχύσαρκες, καθώς η μια είχε αρτηριακή υπέρταση και η δεύτερη έπασχε από διαβήτη όπως διευκρίνισαν οι αρχές.

Οι υγειονομικές αρχές του Μεξικού κατέγραψαν τους πρώτους δύο θανάτους εγκύων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, την ημέρα που ο συνολικός αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε σε 194, ενημέρωσε το υπουργείο Υγείας χθες Πέμπτη.

Η μια από τις δύο πρόλαβε να φέρει στη ζωή τον γιο της πριν υποκύψει, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Ούγο Λόπες-Γκατέλ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, τονίζοντας πως οι κυοφορούσες είναι εξαιρετικά ευάλωτες στη μόλυνση από τον SARS-CoV-2. Το νεογέννητο παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και η κατάστασή του συνεχίζει να χαρακτηρίζεται λεπτή, πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, κάτι που αύξησε ακόμη περισσότερο τον κίνδυνο για τις δύο γυναίκες ήταν το γεγονός πως θεωρούνταν κλινικά παχύσαρκες, η μια είχε αρτηριακή υπέρταση και η δεύτερη έπασχε από διαβήτη, διευκρίνισε ο Λόπες Γκατέλ.

Στο Μεξικό ο διαβήτης και η παχυσαρκία αποτελούν μάστιγα, γεγονός που συνεπάγεται επιπλοκές για πολλούς ανθρώπους που προσβάλλονται από τον κορωνοϊό και ήταν επιβαρυντικός παράγοντας για πολλούς από τους ανθρώπους που υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19.

Παράλληλα, το μεξικανικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε 260 νέα κρούσματα μόλυνσης, με το σύνολο των ασθενών να ανέρχεται σε 3.441.

Πηγή φωτό: Pixabay
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ