Τρίτη 2 Μαρτίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΙΝΔΙΑ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ 1,3 ΔΙΣ. ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Στόχος να εμβολιαστούν έως και 300 εκατομμύρια πολίτες τους πρώτους έξι με οκτώ μήνες του 2021 στην τρίτη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία

Άσκηση προσομοίωσης εμβολιασμών ξεκίνησε η Ινδία λίγο πριν αρχίσει η τεράστια εκστρατεία εμβολιασμού κατά της covid-19 στη χώρα του 1,3 δισεκατομμυρίου κατοίκων.

Κυβερντική επιτροπή συνέστησε χθες Παρασκευή τη χρήση του εμβολίου κατά της covid-19 που έχει αναπτύξει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με τη φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca και οι πρώτοι εμβολιασμοί ενδέχεται να ξεκινήσουν στην Ινδία ακόμη και αυτή την εβδομάδα, μετά την οριστική έγκριση του εμβολίου από την ινδική αρχή φαρμάκων.

Η Ινδία, η τρίτη πλέον πληγείσα χώρα από την πανδημία του κορονοϊού μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, έχει θέσει τον φιλόδοξο στόχο να εμβολιάσει έως και 300 εκατομμύρια ανθρώπους τους πρώτους έξι με οκτώ μήνες του 2021.

Σύμφωνα με απολογισμό του AFP που καταρτίστηκε χθες, στην Ινδία έχουν καταγραφεί συνολικά 148.994 θάνατοι από covid-19 και 10.286.709 κρούσματα.

Το Serum Institute της Ινδίας, ο μεγαλύτερος παραγωγός φαρμάκων παγκοσμίως, έχει ήδη αποθηκεύσει δεκάδες χιλίαδες δόσεις του εμβολίου της Οξφόρδης και της AstraZeneca, ενώ περίπου 96.000 υγειονομικοί έχουν λάβει ειδική εκπαίδευση για τη χορήγησή του.

Στη σημερινή προσομοίωση υγειονομικοί εξασκήθηκαν στη χορήγηση του εμβολίου κατά της covid-19 σε κούκλες στα ειδικά κέντρα που έχουν συσταθεί σε όλη τη χώρα για την εκστρατεία του εμβολιασμού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ