Skip to main content

Κορωνοϊός: Πέφτει επίπεδο στον υγειονομικό χάρτη η Θεσσαλονίκη

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας χαρακτήρισε ενθαρρυντικό το γεγονός πως σε όλη τη χώρα το ιικό φορτίο δείχνει σημάδια υπαναχώρησης ή σταθερότητας.

Πέφτουν επίπεδο στον χάρτη υγειονομικής επιτήρησης και από το 3ο-πορτοκαλί πλέον εντάσσονται στο 2ο-κίτρινο επίπεδο συνολικά 16 Περιφερειακές Ενότητες, συμπεριλαμβανομένης και της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Κορωνοϊός: 84 κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, μονοψήφια σε όλη σχεδόν την Κ. Μακεδονία

Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι 16 Περιφερειακές Ενότητες είναι οι εξής: Βορείου Τομέα Αθηνών, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Γρεβενών, Αχαΐας, Ρεθύμνου, Ευβοίας, Αιτωλοακαρνανίας, Τήνου, Λέσβου, Κιλκίς, Ηρακλείου, Σύρου, Άνδρου και Καλύμνου.

«Το ιικό φορτίο δείχνει σημεία υπαναχώρησης ή σταθερότητας σε όλη τη χώρα και ειδικά σε 24 ΠΕ δείχνει σημαντική υποχώρηση, γεγονός που είναι ενθαρρυντικό» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Οι υπόλοιπες 8 από τις 24 ΠΕ πέφτουν από το 2ο-κίτρινο επίπεδο στο 1ο-πράσινο επίπεδο. Πρόκειται για τις ΠΕ Πρέβεζας, Σάμου, Λευκάδας, Κεφαλληνίας, Ευρυτανίας, Θάσου, Λήμνου και Μήλου.

Το καμπανάκι πάντως έκρουσε ο υφυπουργός για την ΠΕ Κω, που όπως είπε παρουσιάζει μικρή αύξηση στο επιδημιολογικό φορτίο και ανεβαίνει από το 2ο-κίτρινο στο 3ο-πορτοκαλί επίπεδο.