Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΠΡΟΣ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ

Η κυβέρνηση στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό εξετάζει το ενδεχόμενο να διακοπούν οι πτήσεις προς και από την Ελλάδα.

Το ενδεχόμενο να σταματήσουν όλες οι επιβατικές αεροπορικές πτήσεις στην Ελλάδα από το βράδυ της Κυριακής εξετάζει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το Έθνος, η συζήτηση έγινε το πρωί της Πέμπτης, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, τον υπουργό Οικονομικών Κώστα Σταϊκούρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη.

Μαλιστα, για το θέμα έγιναν διερευνητικές επαφές με τις αεροπορικές εταιρείες, με τη Fraport, την ΥΠΑ και ετέθη το ερώτημα αν θα έπρεπε να δοθεί διορία μιας ή τριών ημερών πριν σταματήσουν οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την απόφαση θα εξαιρεθούν συγκεκριμένες πτήσεις cargo που αφορούν στην τροφοδοσία και ιατρικό υλικό.

Οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί, επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, και οι όποιες αποφάσεις θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό, πιθανόν και το σημερινό τηλεοπτικό του διάγγελμα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ