Skip to main content

Κορωνοϊός: Πρόταση ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη λειτουργία των φοιτητικών λεσχών

Στόχος της πρότασης μας είναι να αποφευχθεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού φοιτητών στον ίδιο χώρο, τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Σειρά προτάσεων για τους φοιτητές που σιτίζονται στις φοιτητικές λέσχες ανακοίνωσε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, στο πλαίσιο των αυξανόμενων κρουσμάτων κορωνοϊοϋ στη χώρα μας και κατόπιν της κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορά την αναστολή λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων για τις επόμενες 14 τουλάχιστον μέρες.

Συγκεκριμένα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ προτείνει:

- Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες να λαμβάνουν το γεύμα τους σε συσκευασία ώστε να μην χρειάζεται να παραμείνουν στο χώρο της λέσχης.
- Με μέριμνα των Πρυτανικών Αρχών κάθε Πανεπιστημιακού Ιδρύματος της χώρας, η είσοδος στις φοιτητικές λέσχες για την παραλαβή των συσκευασμένων γευμάτων να πραγματοποιείται με τρόπο ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός μέσα ή έξω από τις λέσχες και με διευρυμένο συνεχές ωράριο λειτουργίας από τις 12:00 έως τις 19:00.

«Στόχος της πρότασης μας είναι να αποφευχθεί η συγκέντρωση μεγάλου αριθμού φοιτητών στον ίδιο χώρο με στόχο την αποφυγή μετάδοσης ή εξάπλωσης του κορωναϊού», αναφέρει η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, προσθέτοντας:

«Ζητάμε από κάθε φοιτητή να τηρεί τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, που αφορούν τα μέτρα πρόληψης της ασθένειας και σε περίπτωση υποψίας για τυχόν συμπτώματα να επικοινωνεί άμεσα με τη γραμμή του ΕΟΔΥ (1135) και να αποφεύγει τη μετακίνηση σε κοινόχρηστους χώρους».