Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΕ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΕΧΙΝΟΥ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ

Μετά από ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή της νόσου σε κοινότητα της Ξάνθης, οι κάτοικοι τίθενται χωρίς εξαίρεση σε κατ΄οίκον καραντίνα.

Σε καραντίνα τέθηκε από τις 6 το απόγευμα ολόκληρη η κοινότητα Εχίνου του δήμου Μύκης στην Ξάνθη, μετά από ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή του covid-19, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι εννέα άτομα στην ευρύτερη περιοχή της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης τις τελευταίες έξι ημέρες βρέθηκαν θετικοί στον ιό και συγκρίνοντας τα μοντέλα εξάπλωσης προέκυψε σαφέστατη ένδειξη υψηλού επιδημιολογικού πολλαπλασιαστή», τόνισε.

Με σύμφωνη γνώμη όλων των αρμόδιων φορέων αποφασίστηκε οι κάτοικοι του Εχίνου να τεθούν χωρίς καμία εξαίρεση σε κατ'οίκον περιορισμό από σήμερα στις 18:00 μέχρι τις 7 Απριλίου, ενώ για τη διανομή φαρμάκων και τροφίμων θα επιστρατευτεί η πυροσβεστική υπηρεσία. Παράλληλα ο δήμος θα ενισχυθεί με δυνάμεις του ΕΚΑΒ.

Το αίτημα για την καραντίνα υποβλήθηκε από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ένας 77χρονος άνδρας από την περιοχή του δήμου Μύκης κατέληξε σήμερα ανεβάζοντας, αποτελώντας το 21ο θύμα του κορωνοϊού στη χώρα και το πρώτο στον νομό.

Σημειώνεται ότι όπως έγραψε η Voria.gr στην Ξάνθη υπάρχει έντονη ανησυχία μετά την επιστροφή εκατοντάδων ατόμων τον τελευταίο μήνα και κυρίως τις τελευταίες ημέρες από χώρες του εξωτερικού στα Πομακοχώρια.

Θράκη - Κορωνοϊός: Σε καραντίνα 500 άτομα που γύρισαν από το εξωτερικό

Όπως ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Μύκης, Ριτβάν Χουσεΐν, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του μετά την οικονομική κρίση μεταναστεύει ανά περιόδους στο εξωτερικό για να εργαστεί σε οικοδομές και ναυπηγεία. Από αυτούς, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, πάνω από 500 άτομα έχουν επαναπατριστεί σταδιακά στον δήμο τον τελευταίο μήνα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ