Skip to main content

Κορωνοϊός: Σταθεροποίηση και αργή βελτίωση της πανδημίας στις Σέρρες (γραφήματα)

Ο αργός ρυθμός μείωσης των ημερήσιων κρουσμάτων, που έπεσε στα 55 και ο ακόμη υψηλός δείκτης Rt σημαίνει συνέχιση των αυστηρών μέτρων.

Βελτιώνεται η κατάσταση σχετικά με την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στις Σέρρες, έναν από τους νομούς που βρέθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στο κόκκινο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους ειδικούς, που επεξεργάζονται τα στοιχεία της εξέλιξης της πανδημίας, «η πορεία των κρουσμάτων δείχνει να σταθεροποιείται» και μάλιστα επιπλέον, «να εμφανίζει μια πολύ ελαφριά προς το παρόν κάμψη».

Οι Σέρρες φαίνεται να βγαίνουν σταδιακά, αλλά δυστυχώς με αργούς ρυθμούς από τη δίνη της πανδημίας. Ο μέσος όρος των ημερήσιων κρουσμάτων φαίνεται πια να βρίσκεται στα 55, όταν δεν έχουν περάσει πολλές μέρες, που έφτανε σε σχεδόν διπλάσιες τιμές ημερησίως και σε σημαντικά μεγαλύτερες κατά μέσο όρο.

Η τιμή του δείκτη Rt πάντως εκτιμάται στο 0,82, με μεγάλα περιθώρια βελτίωσης, καθώς στις 24 Νοεμβρίου είχε πέσει ακόμη και στο 0,65.

Αυτό σημαίνει ότι όλα πρέπει να συνεχιστούν με ιδιαίτερη προσοχή και με αυστηρή τήρηση των μέτρων, προκειμένου η εύθραυστη ισορροπία των ημερών να οδηγήσει σε σταδιακή ουσιαστική μείωση κρουσμάτων και μεταδοτικότητας – θετικότητας στην κοινότητα.

Στα δυο γραφήματα που εξασφάλισε η Voria.gr φαίνεται ξεκάθαρα η πορεία της πανδημίας τις τελευταίες μέρες, η έξαρση και η έναρξη βελτίωσης της κατάστασης.