Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΣΤΟ 93,1% ΟΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΣΕ 14 ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Η σημερινή εικόνα στις νοσηλείες ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της 4ης ΥΠΕ, δηλαδή Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, καθώς και Θράκης

Παραμένουν σε ποσοστό κατά πολύ άνω του 90% οι ανεμβολίαστοι ασθενείς με κορωνοϊό στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, δηλαδή σε 14 νοσοκομεία της Κεντρικής-Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα από την 4η ΥΠΕ, τέσσερις είναι οι εμβολιασμένοι ασθενείς βρίσκονται στις ΜΕΘ από τους συνολικά 58 (οι 55 είναι ανεμβολίαστοι, ποσοστό 93,1%). 

Όσον αφορά τους ασθενείς που νοσηλεύονται στις απλές κλίνες των νοσοκομείων της 4ης ΥΠΕ, 91 είναι οι εμβολιασμένοι από τους 342 (οι 251 είναι ανεμβολίαστοι, ποσοστό 73,4%).

Παράλληλα, 41 ανεμβολίαστοι ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (high flow), ήτοι το 87,2% του συνόλου, ενώ 6 είναι οι εμβολιασμένοι.

Υπενθυμίζεται ότι στην 4η ΥΠΕ υπάγονται τα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Άγιος Παύλος και Θεαγένειο στη Θεσσαλονίκη και στην υπόλοιπη κεντρική/ανατολική Μακεδονία και Θράκη τα νοσοκομεία Χαλκιδικής, Κιλκίς, Γουμένισας, Σερρών, Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Κομοτηνής, Αλεξανδρούπολης και Διδυμοτείχου.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ