Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ - ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ: ΠΡΟΣ ΟΛΙΚΟ LOCKDOWN Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Εξετάζεται το ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown για να αναχαιτιστεί δραστικά το δεύτερο, ιδιαίτερα επιθετικό κύμα της πανδημίας που χτυπάει την πόλη

Εξαιρετικά ανησυχητική παραμένει η επιδημιολογική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη όπως επιβεβαιώνει ο καθημερινός αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη.

Σημειώνεται ότι χθες Σάββατο τα ημερήσια κρούσματα εκτοξεύτηκαν στα 839 ενώ σήμερα η Θεσσαλονίκη έπιασε και πάλι αρνητική πρωτιά πανελλαδικά καθώς καταγράφηκαν 449 νέα κρούσματα.

Μάλιστα, πληροφορίες της Voria.gr από την Αθήνα αναφέρουν ότι, εάν διατηρηθούν τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, η Θεσσαλονίκη τις επόμενες μέρες θα πάει σε γενικό lockdown προκειμένου να αναχαιτιστεί δραστικά το δεύτερο, ιδιαίτερα επιθετικό κύμα της πανδημίας που χτυπάει την πόλη.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση κόκκινου συναγερμού, σήμερα τέθηκε σε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη Θεσσαλονίκη, βάσει του οποίου μετατρέπονται 43 κλίνες άλλων κλινικών σε κλίνες ΜΕΘ-COVID.

Πιο αναλυτικά, προστίθενται 8 κλίνες ΜΕΘ-COVID στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος», 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς», 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου» και 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής.

Διαβάστε - Κορωνοϊός: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης στη Θεσσαλονίκη με 43 νέες κλίνες ΜΕΘ

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας έρχεται, εκτάκτως, αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί διαδοχικά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ και το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς». Η ενημέρωση των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας στις 17:00.

ΔείτεΚορωνοϊός: Στη Θεσσαλονίκη εκτάκτως τη Δευτέρα ο Κικίλιας

 

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ