Skip to main content

Μήνυμα Ζέρβα για τον κορωνοϊό - Τι θα γίνει με κλήσεις και προθεσμίες

Μέτρα ανακούφισης ανακοίνωσε ο Ζέρβας και μήνυμα για τον κορωνοϊό από τον εμφανώς συγκινημένο δήμαρχο: «Η πόλη δεν θα μείνει ούτε λεπτό απροστάτευτη»

Σειρά μέτρων στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού και των επιπτώσεών του στην καθημερινότητα και την οικονομία της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε μέσω βίντεο-μηνύματος προς τους Θεσσαλονικείς ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Μάλιστα, κλείνοντας το πεντάλεπτο μήνυμά του ο κ. Ζέρβας εμφανώς συγκινημένος διαβεβαιώνει ότι η Θεσσαλονίκη δεν θα μείνει ούτε λεπτό απροστάτευτη.

«Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι για εμάς τους Θεσσαλονικείς να μην απολαμβάνουμε τις ομορφιές της πόλης μας, τη χαρά της παρέας μας, φίλων και συγγενών μας. Γνωρίζω, επίσης, καλά τις επιπτώσεις στην οικονομία, στη ζωή της πόλης από αυτές τις εξελίξεις. Πρέπει όμως αυτό το κρίσιμο διάστημα να αλλάξουμε την καθημερινότητά μας. Οι κανόνες υγιεινής είναι απαραίτητο να τηρούνται από όλους. Προστατεύουμε τον εαυτό μας αλλά και τις ευπαθείς ομάδες με τη συνέπειά μας», αναφέρει αρχικά ο κ. Ζέρβας. 

«Η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης από την πρώτη στιγμή προχώρησε σε σειρά ενεργειών για να προφυλάξει δημότες, υπαλλήλους κι επισκέπτες. Συνεχίζουμε με νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας», συνεχίζει ο δήμος Θεσσαλονίκης, που ανακοίνωσε ότι:

- Αξιοποιείται το προσωπικό του δήμου: όσοι δεν έχουν το σύνηθες αντικείμενο της εργασίας λόγω των ημερών, θα καλύψουν άλλες ανάγκες του δήμου σε θέσεις οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες προς τους πολίτες.

- Από τη Δευτέρα θα λειτουργεί επανδρωμένο τηλεφωνικό κέντρο (2313317777) για οποιαδήποτε ενημέρωση χρειάζονται οι Θεσσαλονικείς. Υπάρχει οδηγία προς υπηρεσίες να απαντούν σε όλα τα τηλεφωνήματα. 

- Διακόπτεται η επιβολή βεβαίωσης παραβάσεων από τη δημοτική αστυνομία και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του δήμου.

- Δίνεται παράταση σε όλες τις προθεσμίες για την καταβολή ανταποδοτικών ή όποιων άλλων τελών όπου υπάρχει υποχρέωση από δημότες και επαγγελματίες για αυτήν την περίοδο. 

- Καθιερώθηκε ηλεκτρονική υποβολή των αιτημάτων τέλους ακίνητης περιουσίας 

- Ξεκίνησαν από σήμερα Σάββατο φροντιστηριακά μαθήματα μέσω της TV100 σε συνεργασία με εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς για τους μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας.

- Προσωπικό του δήμου ενημερώνει τα καταστήματα της πόλης πόρτα-πόρτα για τον κορωνοϊό ούτως ώστε να μη μείνει κανένας πολίτης ανενημέρωτος.

Υπενθύμισε ότι έγιναν απολυμάνσεις σε όλα τα δημοτικά κτήρια: τα σχολεία, τα ΚΕΠ, τα ΚΑΠΗ και πολλούς δημόσιους χώρους, όπως νοσοκομεία και δικαστήρια. «Προμηθευτήκαμε έγκαιρα μέσα ατομικής προστασίας, μάσκες, αντισηπτικά, στολές για όλους τους εργαζόμενους. Ενημερώσαμε όλο το υπαλληλικό προσωπικό, τοποθετήσαμε προστατευτικά γκισέ για την επαφή με το κοινό και λαμβάνουμε κάθε δυνατό μέτρο προστασίας. Μοιράσαμε και αναρτήσαμε ενημερωτικό υλικό σε κάθε κτήριο, τοποθετήσαμε αφίσες στις στάσεις του ΟΑΣΘ, διατηρούμε αυξημένη εγρήγορση και προχωράμε σε πρωτοβουλίες καθαρισμού και απολύμανσης δημόσιων χώρων», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Ζέρβας διαβεβαίωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο και οι Επιτροπές του Δήμου όλο αυτό το διάστημα θα λειτουργήσουν βάσει των οδηγιών των υγειονομικών αρχών.

Δεσμεύθηκε, δε, ότι καθαριότητα και υπηρεσίες θα συνεχίσουν θα παρέχονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Έκανε έκκληση στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις όποιες επαφές τους με τον δήμο, αλλά και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών.

Τόνισε, δε, ότι θα δοθούν όποιες παρατάσεις χρειαστούν, για όσο διάστημα διαρκέσει αυτή η κατάσταση, για να μην υπάρχουν μελλοντικές κυρώσεις και πρόστιμα.

«Ζούμε έκτακτες συνθήκες, οφείλουμε όμως όλοι μας να αντιδράσουμε ψύχραιμα και οργανωμένα ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που δίνουν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές», είπε.

«Η Θεσσαλονίκη δεν θα μείνει ούτε λεπτό απροστάτευτη. Όπως το κάναμε από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του ιού, οι συνεργάτες μου κι εγώ θα βρισκόμαστε στα πόστα μας 24 ώρες το 24ώρο. Είμαι αισιόδοξος για την αυριανή μέρα. Στο τέλος αυτής της κρίσης θα είμαστε όλοι εδώ. Η ζωή, η οικονομία της πόλης και της χώρας μας θα ξεπεράσει αυτήν τη δύσκολη περίοδο. Από αυτήν την κρίση, η πόλη, η χώρα μας, θα επανέλθουν δυνατότερες», κατέληξε με συγκίνηση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο: