Skip to main content

Κόστα Ρίκα: Τουλάχιστον 4 νεκροί μετά το πέρασμα του κυκλώνα Ότο

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην πόλη Μπαγκάσες και 2 σε χωριά που βρίσκονται τα σύνορα με τη Νικαράγουα, δήλωσε ο πρόεδρος Λουίς Γκιγιέρμο Σολίς

Τη ζωή σε τουλάχιστον 4 ανθρώπους στοίχισε ο κυκλώνας Ότο την Πέμπτη στην Κόστα Ρίκα, ο οποίος υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας Λουίς Γκιγιέρμο Σολίς πολλοί άνθρωποι αγνοούνται.

«Μετά λύπης ανακοινώνουμε τον θάνατο τεσσάρων συμπατριωτών μας και την εξαφάνιση –ελπίζουμε για μικρό χρονικό διάστημα– πολλών άλλων ανθρώπων» δήλωσε ο ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίσει τον ακριβή αριθμό των αγνοουμένων.

Δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στο Μπαγκάσες, πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 100 χλμ βόρεια της πρωτεύουσας Σαν Χοσέ, και άλλοι δύο στα χωριά που βρίσκονται στα σύνορα με τη Νικαράγουα, επιβεβαίωσε ο Λουίς Γκιγιέρμο Φονσέκα, του Οργανισμού Δικαστικών Ερευνών (OIJ).

Το χωριό Ουπάλα, μεταξύ των πλέον πληγέντων, σάρωσαν σφοδρές βροχοπτώσεις με το ύψος του νερού να ξεπερνά σε διάστημα 6 ωρών τον μέσο όρο για ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (IMN).

Ο κυκλώνας Ότο διέσχισε την Κόστα Ρίκα για ένα διάστημα 16 ωρών προτού κατευθυνθεί προς τον Ειρηνικό Ωκεανό και υποβαθμιστεί σε τροπική καταιγίδα, γύρω στις 11.00 το πρωί ώρα Ελλάδας.

Τις επόμενες 48 ώρες αναμένεται να αποδυναμωθεί, σύμφωνα με το τελευταίο δελτίο του Αμερικανικού Κέντρου Τυφώνων (NHC).