Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021
x

ΚΟΥΓΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΜΑ: ΟΙ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΙΚΑΙΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ

Ο δικηγόρος των αστυνομικών που κρατούνται στην ΓΑΔΑ μίλησε για τις συνθήκες που επικράτησαν στην αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα

«Το θύμα έριξε και τις 5 μηχανές από τις 7 και υπήρχε επάνοδος να τους ξανά χτυπήσει», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος των αστυνομικών που κρατούνται στην ΓΑΔΑ για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα.

Όπως είπε ο Αλέξης Κούγιας μιλώντας στο βραδινό δελτίο του Alpha, «οι αυτόπτες μάρτυρες δικαιώνουν τους αστυνομικούς». Πρόκειται για 7 αστυνομικούς «έναν έμπειρο αρχιφύλακα, έναν υπαστυνόμο μορφωμένο και 5 αστυνομικούς που έχουν εμπείρια 5-6 χρόνια στην δουλειά», πρόσθεσε ότι ο νεαρότερος έχει 2 χρόνια εμπειρίας.

Διαβάστε: Καταδίωξη στο Πέραμα: Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση των επτά αστυνομικών

Ο κ. Κούγιας, υποστήριξε ότι ο τρόπος που πυροβόλησαν και οι 7 είναι μια ένδειξη ότι υπήρχε ένα σοβαρό συμβάν. «Ένδειξη ότι υπήρχε κάτι ακραίο οι τόσοι πυροβολισμοί» αναφέρει χαρακτηριστικά. Σημείωσε παράλληλα, ότι βρέθηκαν 30 κάλυκες διότι τα όπλα που έχουν οι αστυνομικοί είναι ημιαυτόματα «οπότε όταν πατάς την σκανδάλη φεύγουν 3-4 σφαίρες».

Για το αν υπήρξε ασυνεννοησία μεταξύ κέντρου και αστυνομικών, ο κ. Κούγιας, είπε ότι οι πελάτες του εν μέσω της οχλαγωγίας δεν άκουσαν κάτι. Την ώρα του συμβάντος όπως είπε, θα ήταν αδύνατον να ακούσουν κάτι.

Επιπλέον, ο συνήγορος υπεράσπισης των αστυνομικών, κατέληξε λέγοντας ότι σήμερα οι αστυνομικοί περνούν από ειδική, σκληρή εκπαίδευση. Μπαίνουν στο σώμα με εξετάσεις και προετοιμάζονται από ειδικούς ψυχολόγους.

Τέλος, όπως είπε η βαλλιστική εξέταση θα δώσει τις απαντήσεις για την απόσταση των αστυνομικών με το θύμα και πόσες έπληξαν το θύμα. Όπως είπε, ένα διαπεραστικό τραύμα στον λαιμό ήταν εκείνη που στοίχισε την ζωή στον 20χρονό, καθώς, σύμφωνα με τον κ. Κούγια, οι υπόλοιπες δεν ήταν θανατηφόρες.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ