Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020
x

ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

«Έχουμε βρει ένα διάτρητο σύστημα, και δεν διορθώνεται αυτό σε ένα μήνα» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για ανικανότητα στο μεταναστευτικό κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Κουμουτσάκος κατήγγειλε ότι έχουν χαθεί αλλοδαποί για τους οποίους έχουν βγει τελεσίδικες αποφάσεις βάσει των οποίων δεν δικαιούνται ασύλου. «Έχουμε βρει ένα διάτρητο σύστημα, και δεν διορθώνεται αυτό σε ένα μήνα» τόνισε.

Ο υπουργός σχολίασε ακόμα ότι παρά τα προβλήματα 15 αλλοδαποί επέστρεψαν την Παρασκευή στην Τουρκία, ενώ προ 10 ημερών άλλη ομάδα αλλοδαπών επέστρεψε σε τρίτη χώρα. «Θα αυξήσουμε τις επιστροφές, διότι ήταν κάτι που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση λόγω των ιδεοληψιών και της ανικανότητάς της» σημείωσε. Ξεκαθάρισε πάντως ότι η επιστροφή αλλοδαπών δεν είναι απλώς «τους βάζουμε σε ένα φουσκωτό και τους περνάμε απέναντι» καθώς απαιτείται σωρεία γραφειοκρατικών διαδικασιών, ενώ κι η Τουρκία δυσχεραίνει τα πράγματα με τη στάση της.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε δε ότι «όλα αυτά τα χρόνια οι επιστροφές ήταν μηδενικές. Ο Τούρκος πρέσβης όπως ανέφερε, του είπε χαρακτηριστικά ότι δε μας κάνετε επιστροφές». Σημείωσε ωστόσο ότι και η ίδια η Τουρκία δεν συμμετέχει πλήρως στις επιστροφές, τόσο ως αντίδραση, αυξάνοντας μάλιστα τις μεταναστευτικές ροές, μετά την ανακοίνωση της ΕΕ για κυρώσεις εναντίον της τον Ιούλιο για τη συμπεριφορά της στην Κύπρο. "Δεν υπάρχει αλληλεγγύη αυτή τη στιγμή. Η Τουρκία πρέπει να εκριζώσει όλα τα δίκτυα διακίνησης μεταναστών» δήλωσε ο υπουργός.

«Στο Κέντρο Υποδοχής στη Λέσβο έχουμε 9 χιλιάδες μετανάστες ενώ οι υποδομές έχουν δυνατότητα για τρεις χιλιάδες, και στη Σάμο έχουμε 6 χιλιάδες ενώ οι υποδομές δεν είναι ούτε για 2… Τα Κέντρα Υποδοχής είναι υπερχειλισμένα και στην ενδοχώρα οι αντίστοιχες δομές είναι στα όρια τους» παρατήρησε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ