Skip to main content

Κούπερ: Να εκμεταλλευτούν την ώθηση από τον κόσμο του Άρη

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης για την παλιά του ομάδα, τον Άρη, έδωσε ο πρώην τεχνικός των «κιτρίνων», Έκτορ Ραούλ Κούπερ.

Στη σημερινή κατάσταση στον Άρη, τους λόγους της αποχώρησής του από τον σύλλογο, αλλά και τους οπαδούς του, αναφέρθηκε ο πρώην προπονητής των «κιτρίνων», Έκτορ Ραούλ Κούπερ, μιλώντας σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis 95,5.

Παράλληλα, αποκάλυψε ότι θα καθόταν εκ νέου στον πάγκο του Άρη, κάτι που, όπως είπε, έχει συζητήσει πολλές φορές και με το επιτελείο του. «Θέλω να μοιραστώ ξανά το κλίμα του γηπέδου», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπρόσθετα, ο Αργεντινός τεχνικός ανέφερε πως η ομάδα πρέπει να βρεθεί και πάλι εκεί που ανήκει, στη Super League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του πρώην τεχνικού των «κιτρίνων»:

Για την εικόνα του από τον Άρη: «Παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Βεβαίως ο σύλλογος δεν είναι και στην καλύτερη στιγμή του. Στενοχωριόμαστε πολύ. Ο Άρης είναι ένας τεράστιος σύλλογος με απίθανους οπαδούς. Ευχόμαστε γρήγορα να επανέλθει εκεί που του αρμόζει. Υπάρχουν όμορφες αναμνήσεις από την παρουσία μας στον Άρη. Οι νίκες επί της Ατλέτικο, η καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, η παρουσία στον τελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, η εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ. Μακάρι οι αναμνήσεις αυτές να δίνουν δύναμη στον κόσμο του Άρη για να βγάλει την ομάδα από την δύσκολη θέση που είναι, γιατί δεν αξίζει στον Άρη να παίζει στη Γ’ Εθνική».

Για τους λόγους της αποχώρησής του: «Είναι ένα θέμα προσωπικό. Την στιγμή που αποφάσισα να φύγω είχα πει ότι έπρεπε να κάνουμε ένα ηλεκτροσόκ στην ομάδα. Σίγουρα, όμως δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος. Ήλπιζα ότι θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα. Όπως και να έχει είναι ένα γεγονός που έμεινε στο παρελθόν και δεν θέλω να πω κάτι άλλο. Εύχομαι στον Άρη ένα όμορφο μέλλον που μπορεί να υπάρχει».

Για το αν θα ερχόταν να καθίσει ξανά στον πάγκο του Άρη: «Σίγουρα θα μου άρεσε πολύ. Το έχω συζητήσει πολλές φορές και με το επιτελείο μου, να μοιραστώ ξανά το κλίμα του γηπέδου. Πρέπει η ομάδα, όμως, να είναι στην Α’ Εθνική».

Για το στοιχείο που κρατά από την παρουσία του στον Άρη: «Οι οπαδοί της ομάδας και η στήριξή τους που ήταν κάτι το αδιανόητο, εξαιρετικό. Δεν είναι το θέμα ο αριθμός, αλλά το πώς μετέδιδαν την στήριξή τους στην ομάδα. Σε μολύνουν με το μικρόβιο του Άρη. Μου έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι μου στο αεροδρόμιο. Από εκεί και πέρα η Θεσσαλονίκη είναι μια ποδοσφαιρική πόλη, υπάρχει μια οπαδική αντιπαλότητα που την χρειάζεται η πόλη. Επιπλέον αν προσθέσει κανείς και την καλή ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, όλα αυτά ήταν στοιχεία που μας έκαναν να δεθούμε με την ομάδα».

Για τη σημερινή κατάσταση στον Άρη: «Το να ακούω τέτοιου είδους ηχητικά με λυπεί, καθώς σκέφτομαι την θέση που είναι τώρα η ομάδα και πόσο υποφέρει ο κόσμος. Από τον κόσμο δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι άλλο. Τα έδωσαν όλα. Πρέπει αυτοί που ηγούνται και έχουν την κατάσταση στα χέρια τους να αποδείξουν πως έχουν την καρδιά και την δυναμική για να οδηγήσουν την ομάδα εκεί που πρέπει. Ο κόσμος έχει κάνει κατάθεση ψυχής όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει τώρα αυτοί που διοικούν και προπονούν την ομάδα να εκμεταλλευτούν την ώθηση του κόσμου και να την οδηγήσουν εκεί που πρέπει».

Κλείνοντας, έδωσε την ευχή του για τον Άρη: «Να ξαναδώ την ομάδα στην Α’ Εθνική, αυτό, δηλαδή, που θέλει ο κόσμος. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα παραπάνω από τον κόσμο. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι βρεθεί η ισορροπία ανάμεσα σε διοίκηση και τον κόσμο που θα επαναφέρει τον Άρη στην θέση που του αρμόζει».