Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΚΟΥΡΤΣ: H ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΕΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Ο Αυστριακός καγκελάριος πήρε εκ νέου θέση υπέρ Ελλάδας και Κύπρου ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Απερίφραστα καταδίκασε τις τουρκικές προκλήσεις στα ελληνικά ύδατα και την Κύπρο, ο καγκελάριος της Αυστρίας, Σεμπάστιαν Κουρτς, υπογραμμίζοντας ότι εάν η Τουρκία συνεχίσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, θα αντιμετωπίσει κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο κ. Κουρτς ζήτησε επίσης να υπάρξει οριστικό τέλος στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Καγκελάριος της Αυστρίας δηλώνει ότι καταδικάζει πλήρως τις νέες ερευνητικές δραστηριότητες του Oruc Reis στα ελληνικά χωρικά ύδατα και το άνοιγμα του περίκλειστου παραλιακού μετώπου στα Βαρώσια της κατεχόμενης Κύπρου, καθώς και τα δύο αυτά βήματα της Τουρκίας παραβιάζουν σαφώς το διεθνές δίκαιο.

Η δήλωση του Σεμπάστιαν Κουρτς έρχεται δύο μόλις ημέρες πριν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (15 – 16 Οκτωβρίου) όπου οι 27 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ, όπως αναφέρει το protothema.gr, όπου εκτός από την πανδημία, τις σχέσεις ΕΕ – Ηνωμένου Βασιλείου και την κλιματική αλλαγή, αναμένεται να συζητηθούν θέματα εξωτερικής πολιτικής, ανάλογα με τις εξελίξεις.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ