Skip to main content

Κούσας: Θα δώσει κίνητρο ο Ένινγκ – Θέλω ο Άρης να βγει στην Ευρώπη

«Θα είναι δύσκολος ο στόχος του κυπέλλου. Υπάρχουν ομάδες που είναι επίσης πολύ ποιοτικές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο έμπειρος στόπερ.

To «παρών» στο «Κλεάνθης Βικελίδης» έδωσε την Κυριακή ο Γιώργος Κούσας παρακολουθώντας την αναμέτρηση Άρης-Παναιτωλικός.

Ο πρώην στόπερ των δύο ομάδων μίλησε στον ρ/σ «Yellow» για την μέχρι τώρα εικόνα τους στο πρωτάθλημα, τις αδυναμίες που εμφανίζουν αλλά και τις θετικές αλλαγές που θα φέρει η έλευση του Μίκαελ Ένινγκ στους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο έμπειρος αμυντικός:

Πώς είδες τον αγώνα της Κυριακής ανάμεσα σε Άρη και Παναιτωλικό; Ήταν μια εύκολη και δίκαιη νίκη;

«Ναι, σίγουρα ήταν καλύτερος ο Άρης καθ’ολη την διάρκεια του παιχνιδιού. Απλώς υπήρχαν κάποια κομμάτια στα οποία δεν ήταν τόσο καλός. Δεν ήταν πιεστικός. Ίσως να χαλάρωσαν, ίσως να είχαν σίγουρο το παιχνίδι. Γιατί όντως υπήρχε μια χαλάρωση που ήταν εμφανής σε όλους. Η πίεση που ασκήθηκε από τον Άρη στο πρώτο ημίχρονο και ανάγκασε τους παίκτες του Παναιτωλικού να κάνουν τα δύο πέναλτι έκανε τη διαφορά. Εκεί πιστεύω πως τελείωσε και το ματς γι’ αυτό μάλλον χαλάρωσαν και στην συνέχεια οι παίκτες».

Τι σου άρεσε από τον Άρη στο συγκεκριμένο παιχνίδι;

«Μου αρέσουν κάποιοι παίκτες που είναι πάρα πολύ καλοί τεχνήτες, φαίνεται και μέσα στο γήπεδο αυτό, από το πως κινούνται πως κρατάνε την μπάλα, έχουν ποιότητα και σίγουρα είναι κάτι που μου αρέσει πολύ. Ο Φετφατζίδης μπορεί να παίρνει πολλές πρωτοβουλίες με την μπάλα και όποτε συμβαίνει αυτό, είναι επικίνδυνος».

Ο Άρης παρά τις πολλές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφερε να τις μετουσιώσει σε γκολ. Τι πιστεύεις ότι φταίει;

«Πιστεύω είναι θέμα μέρας. Δεν μπορείς να πεις ότι αυτοί οι παίκτες δεν έχουν ικανότητα. Η ικανότητα υπάρχει, σίγουρα θα πρέπει να είναι και σε καλή μέρα για να πετύχουν τα γκολ».

Ποια είναι η γνώμη σου για τους Ρος και Βέλεθ;

«Μου αρέσουν πάρα πολύ και οι δύο, είναι πολύ καλοί παίκτες. Ο Βέλεθ φαίνεται εξάλλου, έχει ποιότητα, είναι έμπειρος, ξέρει να κρατάει την θέση του και να κατεβάζει την μπάλα, είναι από τους αγαπημένους μου».

Φυσικά υπάρχει και ο Γιώργος Δεληζήσης. Είναι σημαντικό για την ομάδα να έχει και τέτοιους παίκτες;

«Εννοείται, είναι Έλληνας που όλοι γνωρίζουμε πως οι ομάδες χρειάζονται και Έλληνες παίκτες. Κατανοούν περισσότερο τον κόσμο, το τι ζητάει και το τι θέλει και σίγουρα μέσα στα αποδυτήρια θα είναι πολύ σημαντικός. Μην το ξεχνάμε, είναι ένας καλός παίκτης απλώς τώρα έχουν βρεθεί δύο εξίσου καλοί παίκτες και σίγουρα θα μοιραστούν τον χρόνο μαζί».

Ειδικά στην αρχή του πρωταθλήματος ο Άρης είχε προβλήματα στην αμυντική του λειτουργία. Θεωρείς πως μπορεί να διορθωθεί;

«Σίγουρα μπορεί να διορθωθεί, ίσως χρειάζονται και κάποια παιχνίδια, να βρεθούν και όλοι οι παίκτες μαζί. Μην ξεχνάμε ότι δεν είναι μόνο η άμυνα, αλλά και το κέντρο. Αν το κέντρο είναι καλό και μαρκάρει, οι αμυντικοί θα περάσουν τέλεια! (γέλια)».

Νέος προπονητής στον Άρη ο Μίκαελ Ένινγκ. Τι έχεις κρατήσει από αυτά τα δύο παιχνίδια με τον Γερμανό στον πάγκο;

«Θέλω να πιστεύω ότι θα δώσει ένα κίνητρο στην ομάδα να παίζει πιο επιθετικά και φυσικά να τονωθεί η ψυχολογία τους και έτσι να σκοράρουν. Ίσως είναι συγκυρία, δεν νομίζω πως συμβαίνει κάτι άλλο. Όπως είπα και πιο πριν, οι παίκτες είναι ικανοί. Πρέπει να παίζουν καλό ποδόσφαιρο και σίγουρα να πετυχαίνουν νίκες. Το πιο σημαντικό είναι να παίρνει ο Άρης τους τρεις βαθμούς σε κάθε αγώνα».

Ακόμη και το θέμα των πέναλτι, είναι και θέμα λοιπόν ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης;

«Σίγουρα, απλά εκείνη την στιγμή είναι θέμα του παίκτη, πως είναι ψυχολογικά και αν μπορεί να πάρει την μπάλα και να βάλει το γκολ».

Μέχρι που μπορεί να φτάσει ο Άρης την φετινή χρονιά;

«Αυτό δεν το γνωρίζω ακόμη, εγώ θέλω ο Άρης να βγει στην Ευρώπη και μακάρι να το πετύχει. Θα είναι δύσκολος ο στόχος του κυπέλλου. Υπάρχουν ομάδες που είναι επίσης πολύ ποιοτικές. Εμείς σίγουρα το θέλουμε αλλά δεν θα είναι και τόσο εύκολο, θέλει δουλειά».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον κόσμο του Άρη;

«Είναι πολύ σημαντική η παρουσία του. Βοηθάει τους παίκτες και είναι ό,τι καλύτερο».

Με το ποδόσφαιρο σκέφτεσαι να συνεχίσεις ίσως σε κάποιο άλλο πόστο;

«Όχι ακόμη δεν έχω στο μυαλό μου κάτι τέτοιο, ωστόσο δεν αποκλείω τελείως το ενδεχόμενο. Αλλά μέχρι στιγμής, όχι».