Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022
x

ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

«Είστε με την πλευρά όσων ευθύνονται για την ακρίβεια και υπηρετούν τη θωράκιση των κερδών των λίγων», τόνισε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ευθύνες σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τη «σφαγή» -όπως τη χαρακτήρισε- του λαϊκού εισοδήματος, επέρριψε κατά την ομιλία του στη Βουλή ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Δεν υπάρχει χρόνος για αναμονή, δεν υπάρχουν περιθώρια για αυταπάτες, μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας αποφασιστικά στον δρόμο των ριζικών αλλαγών», τόνισε ο κ. Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια στο πλαίσιο της προ ημερήσιας διάταξης συζήτησης με θέμα τις αυξήσεις των τιμών.

Υπογράμμισε πως είναι συνένοχοι και συνυπεύθυνοι στη σφαγή του λαϊκού εισοδήματος η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα αλληλοκατηγορούνται και παριστάνουν ξανά τους σωτήρες. Πρόσθεσε ότι, είναι συνυπεύθυνοι για το έγκλημα σε βάρος του λαού, όπως και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, με τη μεγάλη μείωση των μισθών και το πάγωμά τους για μια δεκαετία, με την υπονόμευση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με τη φοροαφαίμαξη, με την εκτίναξη των έμμεσων φόρων, με τις ιδιωτικοποιήσεις και την «πράσινη μετάβαση» που χύνει λάδι στη φωτιά των ανατιμήσεων.

«Ασπιρίνη» σε βαρύ νόσημα χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης ο γ.γ. του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως πρόκειται για μέτρα αναδιανομής της φτώχειας ανάμεσα στα ίδια τα λαϊκά στρώματα. «Μα καλά, δεν ντρέπεστε;», τόνισε για την αύξηση μόλις 2% στον κατώτατο μισθό που προανήγγειλε η κυβέρνηση, την ίδια ώρα που μειώθηκε κατά 30% ο μέσος μισθός, ενώ μειώθηκε και το επίδομα ανεργίας που λαμβάνει μόνο ένας στους δέκα ανέργους.

«Είστε με την πλευρά όσων ευθύνονται για την ακρίβεια» και υπηρετούν τη θωράκιση των κερδών των λίγων, τόνισε ο κ. Κουτσούμπας για να συμπληρώσει πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν τις προτάσεις του ΚΚΕ για κατάργηση των ειδικών φόρων σε καύσιμα και ενέργεια, καθώς και του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Οπως είπε ο επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος, το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει, «δεν διορθώνεται και η ανάπτυξή σας παράγει φτώχεια, ανεργία, ακόμα και πολέμους». Τέλος, σημείωσε ότι το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά στους σύγχρονους αγώνες για να ανοίξει ο ελπιδοφόρος δρόμος.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ