Skip to main content

Κούβελας: Η οπαδική βία δεν θα φέρει τίτλους στις ομάδες της Θεσσαλονίκης

Επιτάχυνση των διαδικασιών για τον καταλογισμό ευθυνών στους δράστες και την παραδειγματική τιμωρία τους ζητά ο βουλευτής.

Να αναλάβουν οι αθλητικοί σύλλογοι της ευθύνες που τους αναλογούν καλεί ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κούβελας αναφερόμενος στο τραγικό περιστατικό οπαδικής βίας τα ξημερώματα στην περιοχή της Χαριλάου, με έναν 19χρονο να πέφτει νεκρός και άλλους δύο νεαρούς να καταλήγουν τραυματίες στο νοσοκομείο.

«Η πολιτεία οφείλει να βελτιώσει το πλαίσιο προκειμένου να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, στις αρμόδιες υπηρεσίες και τη δικαιοσύνη για τον καταλογισμό ευθυνών στους δράστες και την παραδειγματική τιμωρία τους», αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Κούβελας

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κούβελα:

 «Με τον πιο τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκε η ανησυχία μας για τα συνεχόμενα περιστατικά οπαδικής βίας που σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη. Είναι θλιβερό ένας 19χρονος νέος να χάσει τη ζωή του σε μια «ενέδρα θανάτου».

Παρόλες τις προσπάθειες της αστυνομίας για αποτροπή περιστατικών χουλιγκανισμού, αυτά συνεχίζονται. Η πολιτεία οφείλει να βελτιώσει το πλαίσιο προκειμένου να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών, στις αρμόδιες υπηρεσίες και τη δικαιοσύνη για τον καταλογισμό ευθυνών στους δράστες και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Παράλληλα όμως και οι αθλητικοί Σύλλογοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν. Μη ξεχνάμε ότι η οπαδική βία δεν θα φέρει τίτλους στις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του παιδιού που έφυγε τόσο άδικα».