Skip to main content

Κοζάνη: Διεθνές Forum Αγροδιατροφικών Προϊόντων από το ΕΒΕ και την Περιφέρεια

Έντεκα επιχειρηματίες από διάφορες χώρες περιηγήθηκαν σε παραγωγικές μονάδες του αγροδιατροφικού τομέα στο νομό Κοζάνης και έκαναν συναντήσεις

Πρόγραμμα επισκέψεων σε πολλές παραγωγικές μονάδες του νομού Κοζάνης περιλάμβανε η Κυριακή, που ήταν η τρίτη μέρα του Διεθνούς Forum Αγροδιατροφικών Προϊόντων, μια πρωτοβουλία του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου του νομού, με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρηματίες αγοραστές, 11 στο σύνολο, από ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σκωτία, Αλβανία, Κύπρο και Πολωνία επισκέφθηκαν παραγωγικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Βοϊου και της Εορδαίας, με σημαντική παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα και στη συνέχεια ακολούθησαν συναντήσεις B2B "Meet the Buyers" που οργανώθηκε από το E.B.E. Κοζάνης με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και στόχο την παρουσίαση περισσοτέρων τοπικών επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο του προγράμματός του οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν τη γραφική Βλάστη. Εκεί είχε προετοιμαστεί μια νέα εμπειρία τοπικής γαστρονομίας όπου συνδυάστηκαν επιλεγμένα τοπικά τυριά και κρασιά μαζί με παραδοσιακές συνταγές κατά το μεσημεριανό γεύμα. Επίσης είχαν την ευκαιρία τοπικοί παραγωγοί να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να συζητήσουν με τους επιχειρηματίες σε ένα πολύ θετικό κλίμα. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παναγιώτης Πλακεντάς και ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Αντώνης Πουγαρίδης.