Skip to main content

Κοζάνη: Ζήτησε αποζημίωση για φθορές στο ΙΧ του από αδέσποτα

Κατέθεσε αίτηση στον δήμο Κοζάνης ζητώντας αποζημίωση για τις συγκεκριμένες φθορές ύψους περίπου 1000 ευρώ, αίτημα που όμως απορρίφθηκε.

Μια πρωτοφανής ιστορία εκτυλίχθηκε προ ημερών στην πόλη της Κοζάνης, όταν δημότης της πόλης της δυτικής Μακεδονίας ζήτησε χρηματική απόζημίωση απο τον δήμο γιατί θεώρησε ότι είναι υπαίτιος ότι αδέσποτοι σκύλοι προκάλεσαν φθορές στο σταθμευμένο ΙΧ του.

Όπως αναφέρει το kozan.gr, ο καταγγέλων είχε το όχημα του την 1η Δεκεμβρίου σταθμευμένο στην οδό Ακροπόλεως και ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας πως το ΙΧ του είχε υποστεί φθορές από αδέσποτα ζώα.

Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα δεν έμεινε εκεί, αλλά κατέθεσε και αίτηση στον δήμο Κοζάνης ζητώντας αποζημίωση για τις συγκεκριμένες φθορές, ύψους, περίπου, 1000 ευρώ.

Η αρμόδια υπηρεσία του δήμου Κοζάνης, που κλήθηκε να εξετάσει το σχετικό αίτημα, το απέρριψε, αφού όπως αναφερόταν στη σχετική εισήγηση, από κανένα στοιχείο δεν προέκυπτε υπαιτιότητα του δήµου, με το σκεπτικό ότι δεν αποδεικνυόταν εάν πράγµατι η ζηµιά προκλήθηκε από σκυλιά, καθώς, επίσης, ακόμη και στην περίπτωση που δεχόταν ότι η ζηµιά προκλήθηκε από σκυλιά, ότι αυτά ήταν αδέσποτα ή ιδιοκτησίας πολιτών.