Skip to main content

Κράτησε το ρόπαλο με Γροντή και Λεοζίνιο ο Ηρακλής στη Βέροια (video)

Με σκόρερ τους Γροντή και Λεοζίνιο, ο Γηραιός πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά από εννέα ολόκληρους μήνες

Τη νίκη με 0-2 κατέκτησε ο Ηρακλής κόντρα στη Βέροια για την αναβληθείσα 2η αγωνιστική της Super League.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα που ήταν και το πρώτο διπλό της ομάδας στο πρωτάθλημα, ο Γηραιός παραμένει στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 8 βαθμούς (του αφαιρέθηκαν 3 βαθμοί λόγω της οφειλής προς τον Νίκο Πουρτουλίδη ενώ έχει έναν αγώνα λιγότερο κόντρα στην Κέρκυρα) ενώ αντίθετα η Βασίλισσα βρίσκεται στην 14η θέση με 13 βαθμούς (ισοβαθμεί με τον 14ο Λεβαδειακό).

 

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στο Βέροια όταν μόλις στο 6΄ο Σαρπόνγκ σέντραρε από τα αριστερά και από καλή θέση ο Καπετάνος με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Ηρακλής ισοφάρισε τις ευκαιρίες στο 16΄όταν ο Μοντέιρο εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ασίγκμπα και σούταρε από τα αριστερά αλλά αλλά ο Καντιμοίρης έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ.

Η Βασίλισσα απείλησε ξανά στο 21΄όταν ξανά από τα αριστερά ο Σαρπόνγκ σέντραρε αλλά η κεφαλιά του Στόιτσεφ πέρασε εκτός εστίας.

Στο 26΄ο Γηραιός απείλησε ξανά όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζανετόπουλος πήρε την κεφαλιά αλλά οι παίκτες της Βέροιας απομάκρυναν τον κίνδυνο πριν γίνει απειλητικός ο Λουκίνας.

Η τελευταία καλή ευκαιρία για το πρώτο ημίχρονο ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 40΄ο Καπετάνος πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα του Κάλβο αλλά η μπάλα πέρασε ξανά δίπλα από την εστία του Χουάντερσον.

 

Η ομάδα της Ημαθίας μπήκε δυνατά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και απείλησε στο 48΄όταν ο Στόιτσεφ βρήκε τον Καλί αλλά η κεφαλιά του Γάλλου πέρασε άουτ.

Στο 65΄οι φιλοξενούμενοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να προηγηθούν όταν από το ύψος του πέναλτι ο Λεοζίνιο δεν κατάφερε να νικήσει τον Καντιμοίρη που έσωσε την εστία του παραχωρώντας κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα η Βέροια απείλησε με το σουτ του Στόιτσεφ που ανάγκασε τον Χουάντερσον να αποκρούσει με δυσκολία ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Άρτσε υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ.

Μάλιστα ο Μαυροβούνιος μέσος έχασε μεγάλη ευκαιρία για να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του όταν στο 75΄ο Σαρπόνγκ του γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή αλλά αυτός από θέση βολής κατάφερε να αστοχήσει.

Στο 81΄ήρθε η στιγμή για τον Ηρακλή να προηγηθεί όταν ο Πασάς έστρωσε την μπάλα στον Γροντή και αυτός με ωραίο φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Καντιμοίρη για το 0-1.

Μάλιστα στο 86΄έχασε μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει τη νίκη όταν ο Λεοζίνιο βγήκε τετ α τετ με τον Καντιμοίρη αλλά δεν κατάφερε να τελειώσει σωστά τη φάση ενώ στο 88΄ο Έλληνας τερματοφύλακας τον σταμάτησε και πάλι αποκρούοντας σε κόρνερ την εκτέλεση φάουλ του Βραζιλιάνου.

Στο 90’ + 1΄ήρθε το τελειωτικό χτύπημα για την Βέροια όταν ο Μπαλάφας ανέτρεψε τον Λεοζίνιο και ο διαιτητής Καλογερόπουλος υπέδειξε πέναλτι με τον μεσοεπιθετικό των κυανολεύκων να εκτελεί εύστοχα για το τελικό 0-2.

Δείτε τα στιγμιότυπα της αναμέτρησης εδώ

Οι συνθέσεις:

Βέροια (Γράφας): Καντοιμίρης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαλόν, Καλί, Ασίγκμπα, Μπαλάφας, Λινάρδος (Μπελαίντ 70΄), Κάλβο (Άρτσε 54΄), Στόιτσεφ, Σαρπόνγκ, Καπετάνος.

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Γροντής (Ρούσσος 85΄), Ιντζόγλου, Λουκίνας (Λεοζίνιο 56΄), Μοντέιρο, Δώνης, Κούρος, Στάμου, Πασάς, Τζανετόπουλος.