Skip to main content

Κρίσιμη συνάντηση για τη διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών θα έχουν σήμερα Δευτέρα οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς το αν θα ξεκινήσει κανονικά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης.
Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά θα έχουν σήμερα Δευτέρα οι εκπρόσωποι των βενζινοπωλών, η οποία θα κρίνει εν πολλοίς το αν θα ξεκινήσει κανονικά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας βενζινοπωλών, ο κλάδος δεν είναι διατεθειμένος να συναινέσει στην προκαταβολή του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου μέσω του συστήματος «Ήφαιστος», με αποτέλεσμα να είναι στον αέρα η τροφοδοσία που ξεκινά την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Οκτωβρίου.

Οι βενζινοπώλες διαμαρτύρονται, καθώς δεν τους έχει επιστραφεί η διαφορά από τον φόρο που πλήρωσαν το 2009 και ζητούν τη δέσμευση του υπουργείου Οικονομικών ότι οι επιστροφές του ΕΦΚ θα γίνονται χωρίς προϋποθέσεις, σε διάστημα δύο ημερών από την υποβολή των τιμολογίων.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Κυριακή 17 Οκτωβρίου το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα συνεδριάσει στην Λάρισα για να εκτιμήσει την κατάσταση και να πάρει αποφάσεις. Η ΟΒΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου αύριο Τρίτη για το θέμα και επισημαίνει ότι «στην παρούσα συγκυρία με τον τζίρο και τα κέρδη μας σε κάθετη πτώση είναι αδύνατον να συνεχίσουμε να δανείζουμε το κράτος με ποσά που πλέον δεν διαθέτουμε».