Skip to main content

Κρήτη: Έφοδος της αστυνομίας σε γηροκομείο στο Ηράκλειο - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

H έφοδος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και την άσχημη κατάσταση του κτηρίου

Έρευνα σε γηροκομείο στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, όπου διαβιούν δεκάδες ηλικιωμένοι, πραγματοποίησαν το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικές αρχές.

H έφοδος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου πραγματοποιήθηκε μετά από καταγγελίες για τις συνθήκες διαβίωσης, αλλά και την άσχημη κατάσταση του κτηρίου, που βρίσκεται στις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι καταγγελίες για τον οίκο ευγηρίας, στον οποίο φιλοξενούνται 92 ηλικιωμένοι, αφορούν στην καθαριότητα του χώρου, σε φθορές του κτηρίου, σε έλλειψη εποπτείας των κλινών από το προσωπικό καθώς και στη διαβίωση πολλών ηλικιωμένων σε μικρά δωμάτια.

Με βάση όσα μετέδωσε το neakriti.gr, κατά τους εξονυχιστικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν από τους αστυνομικούς, διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με το κτήριο, αλλά και με τις συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων.

Στον εισαγγελέα ο ιδιοκτήτης

Μετά τον έλεγχο και τη διαπίστωση των παραβάσεων, οι αρχές συνέλαβαν τον 60χρονο ιδιοκτήτη του γηροκομείου, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα, στα μέσα Ιουνίου, η ΕΛ.ΑΣ. είχε προβεί στη σύλληψη των νόμιμων εκπροσώπων συνολικά πέντε οίκων ευγηρίας στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. 

Οι σαρωτικοί έλεγχοι έλαβαν τότε χώρα μετά από επείγουσα εισαγγελική παραγγελία.