Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019
x

ΚΡΗΤΗ: ΤΕΧΝΗΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΡΗΞΗ

Μετά την έκρηξη στον υποσταθμό της ΔΕΗ επιστρατεύτηκε μηχάνημα και κατασκευάστηκε τεχνητό φράγμα προς τη θάλασσα. Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Σε πολλά μέτωπα κλήθηκαν να λειτουργήσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προκειμένου να αποτραπούν μεγαλύτερα προβλήματα, μετά την έκρηξη στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στα Λινοπεράματα και τη φωτιά που ακολούθησε.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, μια από τις "μάχες" που ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν και αυτή που είχε να κάνει με την αποτροπή ρύπανσης της θάλασσας στην περιοχή.

Το προσωπικό της ΔΕΗ, ο Δήμος Μαλεβιζίου, ρυμουλκά ασφαλείας και φυσικά το Λιμεναρχείο, που συντόνιζε την επιχείρηση αυτή, κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να μην υπάρξει διαρροή λαδιών ή αφρών στη θάλασσα κάτι που θα σήμαινε μεγάλη ζημιά, λίγο πριν την τουριστική περίοδο.

Επιστρατεύτηκε, μέσω του Δήμου και της ΔΕΗ, μηχάνημα και κατασκευάστηκε άμεσα ένα τεχνητό φράγμα προς τη θάλασσα. Παράλληλα χρησιμοποιήθηκε όλους ο αντιρυπαντικός εξοπλισμός του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού, και δεν εντοπίστηκε καθόλου ρύπανση.

Παράλληλα, σε ετοιμότητα βρισκόταν όλους ο μηχανισμός του ΑΗΣ, του Δήμου και του Λιμενικού Ταμείου Μαλεβιζίου, ωστόσο ευτυχώς δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε κάποιες άλλες ενέργειες.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ για το περιστατικό:

O  ΔΕΔΔΗΕ και η ΔΕΗ ενημερώνουν τους πολίτες της Κρήτης, ότι, σήμερα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, περί τις 12.00 το μεσημέρι, προκλήθηκε βραχυκύκλωμα και εκδήλωση πυρκαγιάς σε μετασχηματιστή βοηθητικών του ΑΗΣ Λινοπεραμάτων.

Η κινητοποίηση του προσωπικού ήταν άμεση και τα συστήματα πυρόσβεσης του ΑΗΣ λειτούργησαν αποτελεσματικά. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συνέδραμε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Τα παραπάνω είχαν ως  συνέπεια το φαινόμενο να περιορισθεί μόνο στον εν λόγω μετασχηματιστή και χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στον εξοπλισμό παραγωγής του Σταθμού.

Με το ως άνω συμβάν, τέθηκε εκτός λειτουργίας ο ζωτικής σημασίας για το ηλεκτρικό σύστημα του νησιού ΑΗΣ Λινοπεραμάτων, με αποτέλεσμα τη γενική διακοπή ρεύματος στην Κρήτη.

Με την άμεση κινητοποίηση όλου του τεχνικού προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ, δρομολογήθηκε η επανεκκίνηση των Μονάδων παραγωγής και η αποκατάσταση ξεκίνησε στις 12:56 και η πλήρης επανηλεκτροδότηση του νησιού ολοκληρώθηκε στις 14:55.
 
Οι δύο εταιρείες ευχαριστούν τους καταναλωτές για την κατανόησή τους και διαβεβαιώνουν πως καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ