Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΚΡΟΥΣΜΑ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ ΣΕ ΑΓΡΟΤΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, ένας αγρότης από την ευρύτερη περιοχή του Σιδηροκάστρου νοσηλεύεται με ελονοσία.

Κρούσμα ελονοσίας εντοπίστηκε σήμερα στον νομό Σερρών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, ένας αγρότης από την ευρύτερη περιοχή του Σιδηροκάστρου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πυρετό και μετά από εξετάσεις στις οποίες υπεβλήθη, τα αποτελέσματα έδειξαν πως νοσεί από ελονοσία. Ο άνδρας νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σερρών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τη νόσο, ετησίως καταγράφονται πανελλαδικά 20-110 εισαγόμενα κρούσματα ελονοσίας, δηλαδή κρούσματα που προσβλήθηκαν σε χώρα του εξωτερικού, ενώ τα τελευταία έτη, από το 2009 και μετά, καταγράφηκαν -σχεδόν κάθε έτος- σε ορισμένες (κυρίως αγροτικές) περιοχές της χώρας κρούσματα ελονοσίας με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης. Μετά από κορύφωση της εγχώριας μετάδοσης το 2011-2012, ο αριθμός των κρουσμάτων με ενδείξεις εγχώριας μετάδοσης ακολούθησε πτωτική πορεία τα επόμενα έτη, με την καταγραφή κυρίως σποραδικών εγχώριων κρουσμάτων.

Η ελονοσία (malaria) είναι λοιμώδης νόσος που προκαλείται από το παράσιτο «πλασμώδιο» της ελονοσίας και μεταδίδεται κυρίως μέσω τσιμπήματος μολυσμένου κουνουπιού.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ