Skip to main content

Κρούσματα κορωνοϊού στην Καθαριότητα του δήμου Καλαμαριάς

Για τα δύο κρούσματα έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και ακολουθούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Τα δύο άτομα είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Συναγερμός έχει σημάνει στον δήμο Καλαμαριάς μετά τον εντοπισμό δύο κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργαζόμενους στη Διεύθυνση Καθαριότητας.

Και τα δύο άτομα είναι καλά στην υγεία τους, είναι ασυμπτωματικοί και βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι. Το ένα το άτομο διαγνώσθηκε ότι είναι θετικός στην Covid -19 χθες και το άλλο την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Voria.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης για τα κρούσματα έχει ενημερωθεί ο ΕΟΔΥ και ακολουθούνται από την πρώτη στιγμή όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Έχει γίνει ιχνηλάτηση επαφών των δύο ατόμων και έχουν εντοπιστεί 17 κοντινά άτομα τα οποία σήμερα θα τους γίνει τεστ κορωνοϊού. Μάλιστα εμείς ζητήσαμε να γίνει πιο αυστηρή ιχνηλάτηση για να μην έχουμε προβλήματα στη συνέχεια, συμπεριλαμβάνοντας και άλλες επαφές των δύο ατόμων», τόνισε.

Ο κ. Δαρδαμανέλης ξεκαθάρισε ότι τα συγκεκριμένα δύο άτομα που νόσησαν από τον ιό δεν ήταν στον τομέα αποκομιδής ή σάρωσης.

Πριν από δεκαπέντε μέρες άλλο ένα άτομο το οποίο εργαζόταν στο δημοτολόγιο του δήμου είχε βρεθεί θετικός σε κορωνοϊό και πάλι είχαν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα που ορίζουν οι υγειονομικές αρχές.