Skip to main content

«Κυβερνητική διγλωσσία» για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ

Για «άσκοπες περιπλοκές» στο ζήτημα μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στην περιοχή της Σίνδου κάνει λόγο ο δήμαρχος Εχεδώρου, Σπύρος Σταματάκης, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη, πως θα εκπονηθε
Για «διγλωσσία» κατηγορεί την κυβέρνηση ο δήμαρχος Εχεδώρου, Σπύρος Σταματάκης, με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις της υφυπουργού Εσωτερικών, Θεοδώρας Τζάκρη, η οποία έκανε λόγο για επανεξέταση του θέματος εγκατάστασης της ΔΕΘ στην περιοχή του ΤΕΙ της Σίνδου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Σταματάκης υπογραμμίζει πως οι δηλώσεις της κα Τζάκρη έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία σε ολόκληρο το Δυτικό τμήμα του νομού Θεσσαλονίκης.

«Ελπίζω και πιστεύω πως μία καλύτερη ενημέρωση της κυρίας Υφυπουργού για τις προεκλογικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ και για τις απόψεις των επιστημονικών φορέων της περιοχής για την καταλληλότητα της Σίνδου ως χώρου μετεγκατάστασης της ΔΕΘ, θα δώσει τέλος σε άσκοπες περιπλοκές και θα αποτελέσει το έναυσμα, για να αρχίσουν οι απαραίτητες εργασίες προς την κατεύθυνση της υλοποίησης των όσων αρμοδίως έχουν αποφασισθεί» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο δήμαρχος.

Τέλος, ο κ. Σταματάκης προειδοποίησε πως εάν το φλέγον ζήτημα της μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στη Σίνδο δε διευκρινιστεί σύντομα «οι φορείς και οι κάτοικοι όλης της Δυτικής Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να μείνουν απαθείς θεατές».

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες μόνο μέρες νωρίτερα, ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε ημερίδα του «Money Show» υποστήριξε την προεκλογική δέσμευση του ΠΑ.ΣΟ.Κ και ενέταξε τη λειτουργία της ΔΕΘ στη Σίνδο σε έναν από τους αναπτυξιακούς πόλους της ευρύτερης περιοχής.