Skip to main content

Κύπρος: Άρχισε η ακροαματική διαδικασία για την «Ήλιος»

Οι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 1.190 κατηγορίες για ανθρωποκτονία, πρόκληση θανάτου κοκ, λόγω παράλειψης του κάθε κατηγορούμενου να παρεμποδίσει την πλοήγηση του αεροσκάφους.
Άρχισε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η δίκη των πέντε κατηγορουμένων για την αεροπορική τραγωδία της «Helios» (Ήλιος) στο Γραμματικό Αττικής, τον Αύγουστο του 2005.

Κατηγορούμενοι είναι ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της εταιρείας Ανδρέας Δράκος, η εταιρία «Ήλιος» ως νομικό πρόσωπο, ο Διευθυντής της εταιρείας Δημήτρης Πανταζής, ο Διευθυντής πτητικών επιχειρήσεων Γιώργος Κικκίδης και ο αρχιπιλότος της εταιρείας Γιάνγκο Στοϊμένοφ.

Οι πέντε κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 1.190 κατηγορίες για ανθρωποκτονία, πρόκληση θανάτου κοκ, 119 από τους 121 επιβαίνοντες του μοιραίου αεροσκάφους (εξαιρούνται ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης), λόγω παράλειψης του κάθε κατηγορούμενου να παρεμποδίσει την πλοήγηση του αεροσκάφους από ανεπαρκές ή και ακατάλληλο πλήρωμα θαλάμου διακυβέρνησης με αποτέλεσμα η πτήση να μην ήταν ασφαλής.

Η πιο σοβαρή από τις κατηγορίες επισύρει ισόβια φυλάκιση.

Η διαδικασία άρχισε με την παρουσίαση στο δικαστήριο κομματιών του μοιραίου αεροσκάφους που μεταφέρθηκαν από την Ελλάδα.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ