Skip to main content

Λαμπρό και φέτος Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

Πλούσια σε περιεχόμενο, η φετινή διοργάνωση αγκαλιάζει τις νέες τάσεις στην ελληνική αλλά και διεθνή κινηματογραφία.
Ιδιαίτερα πετυχημένο χαρακτηρίζεται και το φετινό το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας, που ολοκληρώνεται το Σάββατο. Υποδέχεται το κοινό με 38 συμμετοχές, 15ο Διεθνές Φεστιβάλ με 71 ταινίες από 43 διαφορετικές χώρες και digi2009, το νεότερο τμήμα των ψηφιακών ελληνικών ταινιών με 46 συμμετοχές.

Πλούσια σε περιεχόμενο, η φετινή διοργάνωση αγκαλιάζει τις νέες τάσεις στην ελληνική αλλά και διεθνή κινηματογραφία, αναδεικνύει τις πτυχές της πειραματικής κινηματογραφίας, και παροτρύνει με νέες δράσεις την κινηματογραφική δημιουργία κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ.

DRAMA MINI TALENT LAB

Το Διεθνές Φεστιβάλ της Δράμας γιορτάζοντας τα 15 χρόνια του, καθιερώνει από φέτος ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που απευθύνεται σε νέους κινηματογραφιστές, και κινηματογραφόφιλους. Το «DRAMA MINI TALENT LAB» περιλαμβάνει workshops και masterclasses.

Οχτώ κινηματογραφικά αφιερώματα έχουν ενταχθεί στο παράλληλο πρόγραμμα προβολών όπως το αφιέρωμα στον ρωσικό κινηματογράφο, αφιέρωμα στον αυστριακό πειραματικό κινηματογράφο, ημέρα γαλλοφωνίας, αφιέρωμα στον ιταλικό κινηματογράφο και η «ΕΡΤ στο φεστιβάλ Δράμας»

Το Φεστιβάλ Δράμας για δεύτερη συνεχή χρονιά συμμετέχει στην εκστρατεία της Ε. Ε «Για τη διαφορετικότητα. Κατά των διακρίσεων» με προβολές για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Δημήτρης Τσάκωνας