Skip to main content

Λάρισα: Βανδάλισαν εκκλησία με συνθήματα υπέρ των ομόφυλων - Μητροπολίτης: «Δεν φοβόμαστε» (φωτο)

Σήμερα ανεγνώσθη στους ναούς η Συνοδική Εγκύκλιος σχετικά με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Εικόνα βανδαλισμού αντίκρυσαν τα ξημερώματα οι κληρικοί και οι πιστοί που πήγαν στον ναό του πολιούχου της Λάρισας, Αγίου Αχιλλίου, για την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία. Άγνωστοι με σπρέι έγραψαν συνθήματα στα προπύλαια του ναού, δεδομένης και της ανάγνωσης της Συνοδικής Εγκυκλίου σχετικά με τον γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών.

Όπως αναφέρει το orthodoxia.info, οι άγνωστοι έγραψαν στο πάτωμα και στον τοίχο των προπυλαίων συνθήματα τόσο κατά της πίστης και της πατρίδας όσο και κατά του μητροπολίτη Λάρισας και Τιρνάβου Ιερώνυμου προσωπικά. «Η Ελλάδα να πεθάνει να ζήσουμε εμείς, στο διάολο η οικογένεια, θρησκεία και πατρίς» έγραψαν σε ένα σημείο, ενώ σε ένα άλλο αναγράφουν «όχι στη βία ναι στη λεσβία».

Image

«Δεν φοβόμαστε» είναι η απάντηση που δίνει η Μητρόπολη Λαρίσης. «Ισχυρά και προοδευτικά επιχειρήματα… Ο Θεός να τους συγχωρέσει. Δεν φοβόμαστε» ήταν η πρώτη αντίδραση του μητροπολίτη κ. Ιερώνυμου.

Σημειώνεται πως ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος είναι ένα από τα μέλη της Ιεραρχίας που αντιδρούν σθεναρά στην κυβερνητική πρωτοβουλία και ήταν αυτός που κάλεσε την Εκκλησία να μην σταματήσει να μάχεται νομικά κατά της νέας μορφής γάμου ακόμη και μετά την ψήφιση του νόμου από την Βουλή.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί η αστυνομία η οποία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Image
Image