Skip to main content

Λάρισα: Επεισόδια σε συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ - Τα ΜΑΤ έριξαν χημικά (video)

Έξω από το Ωδείο της πόλης είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι, ανάμεσά τους στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία αντιτίθενται στην παρουσία των Αμερικάνων και συγκεκριμένα στην διεξαγωγή της εν λόγω συναυλίας

Επεισόδια ξέσπασαν κατά τη διάρκεια συναυλίας της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ που φιλοξενείται στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας.

Όπως μεταδίδει το onlarissa, έξω από το κτήριο είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι, ανάμεσά τους στελέχη του ΚΚΕ, τα οποία αντιτίθενται στην παρουσία των Αμερικάνων και συγκεκριμένα στην διεξαγωγή της εν λόγω συναυλίας.

Την ώρα που η συναυλία βρισκόταν σε εξέλιξη, κάποια άτομα επιχείρησαν να μπουν μέσα στο κτήριο. Αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους κρατήσουν εκτός, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση. Οι αρχές έκαναν ρίψη χημικών.

Από πλευράς των διαμαρτυρόμενων ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας Πέτρος Κρίκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Γιάννης Σκόκας και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς, ζητώντας να εισέλθει μια επιτροπή των διαμαρτυρόμενων ατόμων εντός της αίθουσας.

Ύστερα από αρκετή ώρα και αφού οι διαμαρτυρόμενοι απομακρύνθηκαν από το εσωτερικό του ΔΩΛ, η κατάσταση εκτονώθηκε.