Skip to main content

ΛΑΡΚΟ: Ο Χάρης Κυριαζής επικρατέστερος για νέος πρόεδρος

Η νέα διοίκηση θα κληθεί να διαπραγματευθεί την εξεύρεση βιώσιμης λύσης με την Κομισιόν για την ανάκτηση ποσού ύψους 135,8 εκατ. ευρώ.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣΕΒ, Χάρης Κυριαζής, στέλεχος με σημαντικές γνώσεις και εμπειρία στα χρηματοοικονομικά, εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος για να αναλάβει πρόεδρος της ΛΑΡΚΟ, ενώ διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Σπύρος Τζίτζος, επί χρόνια στέλεχος επιχειρήσεων του εξορυκτικού κλάδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, αυτά είναι τα πρόσωπα στα οποία έχει καταλήξει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο καλείται να βρει λύσεις στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία.  

Η νέα διοίκηση θα κληθεί να διαπραγματευθεί την εξεύρεση βιώσιμης λύσης με την Κομισιόν για την ανάκτηση ποσού ύψους 135,8 εκατ. ευρώ που έχει καταλογισθεί με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου ως παράνομη κρατική ενίσχυση προς την ΛΑΡΚΟ.

Η ΛΑΡΚΟ χρωστά επίσης στη ΔΕΗ ποσό της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, ποσό που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να εισπραχθεί.

Επιδίωξη του ΤΑΙΠΕΔ είναι η ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, με πιθανότερο σενάριο την ταυτόχρονη πώληση των ορυχείων και του εργοστασίου της εταιρείας.

Για τους λόγους αυτούς, εξηγούν αρμόδιες πηγές, επελέγη να τοποθετηθεί «μάνατζμεντ» που έχει την απαιτούμενη εμπειρία για τον χειρισμό των θεμάτων της εταιρείας αντί της τοποθέτησης πολιτικών στελεχών που ήταν στο παρελθόν η συνήθης επιλογή.