Skip to main content

Λατρεία αλλά και απογοήτευση για τον Μέσι στο Χονγκ Κονγκ

Χιλιάδες θαυμαστές του συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο, αλλά ο Αργεντινός σούπερ σταρ παρέμεινε στον πάγκο και δεν μπήκε στο χορτάρι

Το τριήμερο θαυμασμού του Λιονέλ Μέσι στο Χονγκ Κονγκ έληξε με απογοήτευση για τους οπαδούς του, καθώς ο Αργεντινός δεν αγωνίστηκε στη νίκη 4-1 της Ίντερ Μαϊάμι εναντίον μιας τοπικής League XI σε ένα φιλικό που έγινε σε  ένα ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο.
Ο Μέσι ήταν στον πάγκο μαζί με τον πρώην επιθετικό της Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρες, αλλά κανένας από τους δύο δεν αγωνίστηκε. Υπήρχαν ανησυχίες ότι ο Μέσι, ο οποίος έγινε αλλαγή στην ήττα του Μαϊάμι με 6-0 από την Αλ-Νασρ την Παρασκευή, ότι είχε τραυματισμό στο μηριαίο μηριαίο.
 

Περίπου 40.000 οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί στο Στάδιο του Χονγκ Κονγκ μόνο για την προπόνηση του Σαββάτου, φωνάζοντας «Μέσι! Μέσι! Μέσι!» και κρατώντας ψηλά αντίγραφα της φανέλας του με το νούμερο 10, καθώς αυτός και ο συνιδιοκτήτης του κλαμπ Ντέιβιντ Μπέκαμ αλληλεπιδρούσαν με παιδιά της περιοχής.
«Ξεκίνησα να βλέπω ποδόσφαιρο λόγω του Μέσι. Είναι το είδωλό μου από την πρώτη μέρα», είπε ο 16χρονος Αασίρ Μουμπάρακ. «Είναι η πρώτη μου μέρα που κοιτάζω  από κοντά τον Μέσι, οπότε θα είναι μια πολύ ξεχωριστή μέρα και θα το θυμάμαι για μια ζωή».

Ο Μέσι γνώρισε την αποθέωση από τότε που...προσγειώθηκε από τη Σαουδική Αραβία την Παρασκευή, με εκατοντάδες να περιμένουν έξω από το ξενοδοχείο της ομάδας για να δουν τον 36χρονο σούπερ σταρ.
«Αισθάνομαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος σήμερα γιατί είμαι μεγάλος θαυμαστής του Μέσι από το 2014 όταν άρχισα να παρακολουθώ ποδόσφαιρο, αλλά δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να τον πλησιάσω», είπε ο Γκάρι Σενγκ, ένας 19χρονος μαθητής.
«Σήμερα, οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν τα συναισθήματά μου. Όταν ο βασιλιάς του ποδοσφαίρου είναι μόλις λίγα μέτρα μακριά σου, αυτός ο ενθουσιασμός είναι πέρα από λόγια. Απλώς νιώθω απίστευτα χαρούμενος».
Οι κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ δεν έχασαν χρόνο όταν τα εισιτήρια του αγώνα διατέθηκαν για αγορά τον Δεκέμβριο, εξαντλώντας τα μέσα σε μία ώρα.

Ο Μέσι θα πρέπει να περιμένει παρόμοιες σκηνές στο Τόκιο, όταν η Ίντερ Μαϊάμι συνεχίσει την περιοδεία του πριν από τη σεζόν εναντίον της πρωταθλήτριας της J.League, Βίσελ Κόμπε, την Τετάρτη.
Η Ίντερ Μαϊάμι ξεκινά τους αγώνες στη Major League Soccer εναντίον της Ρεάλ Σολτ Λέικ στις 21 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ