Skip to main content

Λαβρόφ: Η Δύση δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να βρει διπλωματική διέξοδο

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι «η Δύση δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να βρει διπλωματική διέξοδο από την τρέχουσα κατάσταση».

«Η Δύση δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να βρει διπλωματική διέξοδο από την τρέχουσα κατάσταση», υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε συνέντευξή του στη Μαργαρίτα Σιμονιάν, διευθύντρια του τηλεοπτικού δικλύου RT και του ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι οι Ουκρανοί δεν θα μπορέσουν να διαπραγματευτούν έως ότου οι Αμερικανοί αποφασίσουν ότι έχουν κάνει ήδη αρκετά, έχουν σπείρει το χάος και τώρα μπορούν να τους αφήσουν μόνους τους, και θα δούμε πώς θα βγουν»» είπε ο Λαβρόφ.

Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Μεγάλη Βρετανία, προμηθεύοντας όπλα στο Κίεβο, προσπαθούν να σπρώξουν τη Ρωσία εναντίον της Ευρώπης.

«Οι Ουκρανοί κυριολεκτικά κρατούνται μακριά από οποιαδήποτε εποικοδομητικά βήματα, προμηθεύονται με όπλα και αναγκάζονται να τα χρησιμοποιούν όλο και πιο επικίνδυνα», ισχυρίστηκε ο Λαβρόφ. Υποστήριξε μάλιστα ότι «ξένοι εκπαιδευτές και ειδικοί που γνωρίζουν αυτά τα αμυντικά συστήματα κάθονται εκεί», τόνισε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε ότι η μεταφορά στην Ουκρανία των αμερικανικών πυραύλων Himars άλλων οπλικών συστημάτων δεν είναι πια μυστικό».

Πηγή: naftemporiki.gr