Skip to main content

Λάβρος ο ΠΦΣ κατά του ΙΣΑ για τον αντιγριπικό εμβολιασμό χωρίς συνταγή γιατρού

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατηγορεί ευθέως τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για «μικροσυντεχνιακής φύσεως προσεγγίσεις».

Την οργή του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προκάλεσε χτεσινή ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στην οποία ο ΙΣΑ εξέφραζε την «κατηγορηματική αντίθεσή του, στην απόφαση του υπουργείου Υγείας να χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο, χωρίς συνταγή γιατρού».

Ταυτόχρονα τόνιζε ότι «οποιαδήποτε ιατρική πράξη, που εκτελείται από μη γιατρούς και μάλιστα σε ακατάλληλους χώρους πώλησης προϊόντων, αποτελεί αντιποίηση, του ιατρικού επαγγέλματος και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους, για την υγεία του ασθενή».

«Ο ΙΣΑ καταγγέλλοντας την πρόθεση του υπουργείου Υγείας να χορηγείται το αντιγριπικό εμβόλιο χωρίς συνταγή ιατρού, και αρνούμενος μάλιστα τη διενέργεια αυτών στα ιδιωτικά φαρμακεία, επί της ουσίας, καταργεί το Νόμο, καταργεί την λογική», αναφέρει στην οργισμένη ανακοίνωση-απάντηση του στον ΙΣΑ, ο ΠΦΣ και κατηγορεί ευθέως τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών για «μικροσυντεχνιακής φύσεως αναχρονιστικές και αντιεπιστημονικές προσεγγίσεις».

Διαβάστε περισσότερα στο e-farmako.gr