Skip to main content

Κορωνοϊός: Σενάριο περιορισμού του ωραρίου στα μπαρ από λοιμωξιολόγο

Ενδεχομένως να χρειαστεί να μπει κάποιος περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας τους, επισήμανε ο λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς

Την ανησυχία του για τα διάσπαρτα κρούσματα κορωνοϊού και τη μη χρήση μάσκας από τους πολίτες εξέφρασε ο λοιμωξιολόγος, Μάριος Λαζανάς.

Ο κ. Λαζανάς, μιλώντας στο Open, τόνισε ότι η χώρα εισέρχεται σε περίοδο δυσκολιών, καθώς αυξάνονται τα κρούσματα της νόσου, λέγοντας ότι «θεωρούμε πως η μάσκα είναι βασικό μέτρο και πρέπει να καθιερωθεί σε όλους τους κλειστούς χώρους, κάτι που δεν έγινε από την 1η Μαϊού. Για παράδειγμα, στα σούπερ μάρκετ υπήρχε σύσταση για χρήση μάσκας και τώρα απλά λέμε ότι θα πρέπει να επιβληθεί η χρήση της, δηλαδή, εμείς πιστεύουμε ότι για τη χρήση της μάσκας πρέπει να γίνουν έλεγχοι από εδώ και πέρα».

Ερωτηθείς για τις εικόνες συνωστισμού, που παρατηρούνται σε περιοχές ανά την Ελλάδα, ο Μάριος Λαζανάς ανέφερε ότι, αν συνεχιστεί η κατάσταση, θα οδηγηθούμε σε κάποιους περιορισμούς.

«Λέμε να μην υπάρχει συνωστισμός, βλέπετε τι γίνεται στα μπαρ και στα beach bars και στις παραλίες; Ενδεχομένως να χρειαστεί να μπει κάποιος περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας τους. Πρέπει να καταλάβουμε ότι ο κορωνοϊός είναι εδώ», είπε.

Σε ό,τι αφορά τώρα στα μέτρα πρόληψης για τον κορωνοϊό, ο λοιμωξιολόγος παρέθεσε την προσωπική του άποψη «επειδή μπαίνουμε σε δύσκολη εποχή, επειδή δεν έχουμε τα φάρμακα. το πιο σημαντικό μέτρο είναι η πρόληψη που αφορά τις αποστάσεις, τη μάσκα και το πλύσιμο των χεριών».