Skip to main content

Λεκάκης: Να μην παραδοθεί η πόλη σαν λάφυρο στα χέρια των κομμάτων

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην κεντρική προεκλογική του εκδήλωση έστειλε μήνυμα στους πολίτες να στηρίξουν την αυτοδιοικητική παρακαταθήκη.

Μήνυμα προς τους δημότες να υπερασπιστούν με την ψήφο τους την αυτοδιοικητική παρακαταθήκη της πόλης και όλα όσα η Θεσσαλονίκη κατέκτησε τα προηγούμενα χρόνια, έστειλε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση που πραγματοποίησε στον πεζόδρομο της Αγ. Σοφίας.

Στο κάλεσμα του κ. Λεκάκη, ο οποίος πλαισιωνόταν από τους υποψήφιους δημοτικούς του συμβούλους, ανταποκρίθηκαν δημότες. Το παρών στη συγκέντρωση έδωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης με τη σύζυγο του, η αντιδήμαρχος Οικονομικών Άννα Αγγελίδου καθώς και ο γραμματέας του δήμου Θωμάς Ψαρράς.



Στην ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για κρίσιμες δημοτικές εκλογές για την πορεία που θα ακολουθήσει η πόλη τα επόμενα χρόνια, άσκησε κριτική στους συνυποψηφίους του, ενώ άφησε εκ νέου αιχμές σε κόμματα καθώς και σε πρώην συνεργάτες του, τους οποίους χαρακτήρισε Δούρειους Ίππους.

«Οι πολίτες δεν πρέπει να επιτρέψουν η πόλη να παραδοθεί σαν λάφυρο στα χέρια των κομμάτων», σημείωσε ο κ. Λεκάκης.

«Νοιάζονται να κερδίσουν για το προσωπικό τους πολιτικό μέλλον και τα κόμματα, ώστε το βράδυ των εκλογών στο χάρτη των εκλογικών αποτελεσμάτων η Θεσσαλονίκη να βαφτεί μπλε, ροζ, πράσινη και κόκκινη», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Οι υποψήφιοί τους περιμένουν την γραμμή, τις εντολές και την στήριξη από την Πειραιώς, την Χαρ. Τρικούπη και την Κουμουνδούρου, για το τι θα πουν, τι θα κάνουν για τη Θεσσαλονίκη».

Αναφερόμενος στις συνεργασίες ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι είναι ανοιχτός και δήλωσε εγγυητής για τον Δήμο. «Μετά τις εκλογές θα υπάρξουν συνεργασίες. Και εμείς είμαστε εδώ να εγγυηθούμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα διοικηθεί, να είμαστε ο πυλώνας μιας ισχυρής και σταθερής διοίκησης. Εγγυόμαστε τη Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώνουμε την πόλη», τόνισε.

Ο κ. Λεκάκης στην ομιλία του, έκανε λόγο για συντεταγμένο σχέδιο από τα κόμματα, με στόχο να πλήξουν τον συνδυασμό του, σημειώνοντας πως «η δυναμική μας παρουσία, η αποδοχή από την κοινωνία κάποιους ενόχλησε».



«Όταν ξεκινήσαμε αυτήν την ανεξάρτητη αυτοδιοικητική παράταξη ξέραμε πως θα ενοχλήσουμε τα κόμματα και όσους ανήκουν στο χθες που θέλουν την πόλη τσιφλίκι τους. Ξέραμε πως θα δεχθούμε πιέσεις. Κάποιοι δεν άντεξαν αλλά και κάποιοι ως Δούρειοι Ίπποι μέσα στην παράταξή μας λειτούργησαν ώστε να μας πλήξουν εκ των έσω. Υπήρξε ένα συντεταγμένο σχέδιο από τα κόμματα ώστε να μας διαλύσουν, ώστε να μην κατέβουμε στις εκλογές», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις αποχωρήσεις.

«Κάποιοι ενώ μια ημέρα πριν έδιναν όρκους τιμής και πίστης στην κοινή μας προσπάθεια, ξαφνικά την τελευταία στιγμή είδαν το φως το αληθινό και πήγαν σε άλλες παρατάξεις. Τυχαία που στηρίζονται από κόμματα. Τι να μεσολάβησε άραγε… Πιέσεις; Ανταλλάγματα; Υποσχέσεις; Εκβιασμοί και απειλές; Ο καθένας μπορεί να καταλάβει. Να τους χαίρονται όσοι τους πήραν και επιβράβευσαν τέτοιες πρακτικές δίχως ήθος», τόνισε και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε περισσότεροι και πιο δυνατοί δίχως βαρίδια, δίχως Δούρειους Ίππους. Η ελπίδα νικάει το φόβο, και εμείς δεν φοβόμαστε να δώσουμε τη μάχη της γενιάς μας».



Σχολιάζοντας την εξαγγελία του Κωνσταντίνου Ζέρβα υποστήριξε ότι τα τέλη δεν μπορούν να μειωθούν τα τέλη 50%, ξεκαθαρίζοντας πως ο ίδιος ως δήμαρχος δεν θα παραχωρήσει κομμάτια υπηρεσιών του Δήμου στον ιδιωτικό τομέα. Σημείωσε επίσης πως αν και ο ίδιος είναι φίλαθλος του Άρη, χαίρεται όταν έρχονται τίτλοι στην πόλη.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ότι είναι μία κακή συμφωνία για την χώρα, τη Μακεδονία μας, την Θεσσαλονίκη». «Θα δώσω μάχη ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις της συμφωνίας αυτής στην πόλη μου».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Λεκάκης μίλησε για «ιστορική ευθύνη απέναντι στην παρακαταθήκη της Πρωτοβουλίας. Το διακύβευμά τους είναι απλό αλλά σημαντικό. Από τη μία είναι τα κόμματα και το παρελθόν, από την άλλη είμαστε εμείς, ανεξάρτητοι και αυτοδιοικητικοί, που βάζουμε πάνω απ’ όλη την πόλη μας. Δώστε μου τη δύναμη να χτίσω μια ισχυρή και σταθερή διοίκηση στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Ψηφίστε για τη Θεσσαλονίκη, για το μέλλον, για εσάς και για τα παιδιά σας».

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε και ο Βλάσης Γιτόπουλος, ο οποίος αν και δεν θα κατέβει στις εκλογές, έχει εκφράσει τη στήριξή του στον Πέτρο Λεκάκη.



Στα αξιοσημείωτα της συγκέντρωσης ήταν και η διερμηνεία της ομιλίας του κ. Λεκάκη στη νοηματική γλώσσα. Τον κ. Λεκάκη προλόγισε στην εκδήλωση η Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Χαρίκλεια Καστρίτση. 

Μετά την κεντρική ομιλία του κ. Λεκάκη, ξεκίνησε street party με γνωστούς dj’s της πόλης.