Skip to main content

Λεουτσάκος: Θα λείψει από το πρωτάθλημα της Football League ο Άρης

Ο πρόεδρος της Football League δήλωσε ικανοποιημένος από την ανταγωνιστικότητα που έχει το φετινό πρωτάθλημα εξαίροντας τους «κιτρινόμαυρους»

Για την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Football League μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Yellow», ο Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της δεύτερης τη τάξει εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου:

Έναν απολογισμό του 2017 και μια ευχή: «Το πρωτάθλημα ξεκίνησε το 2017 και προσπαθούμε να λύσουμε κάποια προβλήματα, τώρα υπάρχουν κάποιες προσφυγές από ομάδες, μέλημα μας είναι να τερματίσουν όλες οι ομάδες, είχαμε ήδη μια αποχώρηση και δεν θέλουμε άλλη, κάνουμε αγώνα να βοηθήσουμε τις ομάδες να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Εύχομαι να μην υπάρξει αυτό το σενάριο και να λύσει ο ΟΦΗ τα όποια προβλήματα υπάρχουν και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε θα το κάνουμε.

Τι περιμένει για το 2018: «Είμαστε στην διαδικασία και συζητάμε με κάποιους ανθρώπους για να έρθουν κάποια χρήματα μέσω χορηγιών, μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε κάποιες θετικές εξελίξεις να μπουν λεφτά δεν σταματάμε ποτέ. Μην ξεχνάμε το κονδύλι που εξασφαλίσαμε είναι 700.000 ευρώ.

Στην ουσία είναι λεφτά των ομάδων και θεωρώ ότι άλλο έρθει σε θέμα χρημάτων θα πάει στις ομάδες και είμαστε σε καλό δρόμο».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Μέχρι στιγμής δείχνει ανταγωνιστικότητα το πρωτάθλημα, έχει περισσότερα εισιτήρια και θεαματικότητα, είναι πολύ καλές ομάδες φέτος στο πρωτάθλημα και συγκεντρώνουν μεγάλο αριθμό φιλάθλων και είναι θετικό πρόσημο από το κρατικό κανάλι που έχουμε γιατί έχουμε μεγάλη ακροαματικότητα και στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση.

Ο Άρης είναι ιστορικό σωματείο, είναι από τις μεγάλες ομάδες της κατηγορίας, δεν το συζητάμε και είναι ομάδα Super League στα μεταξύ τους παιχνίδια κόβουν 8000 εισιτήρια και δεν σας κρύβω ότι είμαστε σε μια συζήτηση να κάνουμε μια εκπομπή στην ερτ3 και να μιλάμε για την Β’ Εθνική.

Η ΕΡΤ δείχνει ότι είναι ευχαριστημένη από εμάς και τους ευχαριστούμε δημόσια».

Για την διατησία είπε: «Θεωρώ ότι αγωνιστικά και διαιτητικά το πρωτάθλημα φέτος είναι σε καλύτερη κατάσταση, έγιναν λάθη αλλά όχι όπως πέρσι. Δεν γίνεται να τα κάνουμε όλα άψογα.

Με παράγοντες που μιλάω δεν έχουμε τόσο μεγάλα γεγονότα, έχουν γίνει μεμονωμένα αλλά όχι τόσο μεγάλα. Είμαστε σε επικοινωνία με τον ΕΠΟ συνέχεια και μας βοηθάει, έχει έρθει και ο κύριος Γραμμένος που υπολογίζει και σέβεται τη Football League και τον ευχαριστώ γιατί σε ότι ζητάμε είναι αρωγός και μας βοηθάει».

Για το μεμονωμένο περιστατικό στην Δράμα και την αυστηρότητα της ΕΠΟ είπε:

«Έχουμε ζητήσει να υπάρχει μια ελαστικότητα, θέλουμε να δούμε τις ομάδες συγκαταβατικά γιατί δεν έχουμε τα ίδια λεφτά με την μεγάλη κατηγορία, αλλά επειδή είναι μέσα περιόδου δεν μπορεί να αλλάξει αυτό.

Σαφώς δεν επιτρέπεται να γίνονται αυτά, αλλά για ένα μεμονωμένο γεγονός δεν γίνεται να γίνει όλος αυτός ο χαμός, τουλάχιστον να υπάρχει μια ισορροπία και το προσπαθούμε, να ενημερώνουμε και τους φιλάθλους, γιατί είναι κακό για την ομάδα μας και πόσο μάλλον για τον Άρη που είναι φέτος ο πρωταγωνιστής να τιμωρείται χωρίς λόγο».

Για το αν θα λείψει ο Άρης στην Football League είπε:

«Θα μας λείψει ο Άρης του χρόνου που θα είναι την Super League. Η ομάδα δείχνει ότι πάει κανονικά για την μεγάλη κατηγορία, δεν έχει ανάγκη να το πει ο πρόεδρος της Football League».