Skip to main content

Λέσβος: Άγριες συμπλοκές κατοίκων-αστυνομίας στο Διαβολόρεμα (vid)

Νωρίς το πρωί, οδομαχίες είχαν ξεσπάσει στη θέση Καράβα Μανταμάδου, στην πρώτη είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταχθείσα έκταση Καβακλή.

Νέος γύρος έντασης νωρίτερα στη Μυτιλήνη, καθώς στο Διαβολόρεμα, τη δεύτερη είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταγμένη έκταση του Καβακλή, οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών ενάντια στους συγκεντρωμένους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Καλλονής, που διαμαρτύρονται για την επίταξη και τη νέα κλειστή δομή που σχεδιάστηκε να κατασκευαστεί στη Λέσβο.

Από τα χημικά ξέσπασαν μικρές πυρκαγιές σε δασική έκταση, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Παρών στο συμβάν ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο οποίος κατήγγειλε «την απρόκλητη και βίας επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών, που βάζει ευθέως θέμα Δημοκρατίας».

Νωρίς το πρωί, οδομαχίες είχαν ξεσπάσει στη θέση Καράβα Μανταμάδου, στην πρώτη είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην επιταχθείσα έκταση Καβακλή, καθώς αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούσαν να φτάσουν στο σημείο για να μεταφέρουν μηχανήματα ώστε να πραγματοποιήσουν εργασίες. Και στην περίπτωση αυτή, οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να απωθήσουν τους εκατοντάδες συγκεντρωμένους πολίτες, κάνοντας χρήση χημικών.

Και στη διάρκεια της νύχτας, το λιμάνι της Μυτιλήνης μετατράπηκε σε πεδίο μάχης, για περίπου δύο ώρες, όταν οι διμοιρίες των ΜΑΤ που έφτασαν εκεί από τον Πειραιά συγκρούστηκαν, και με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, με εκατοντάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί για να εμποδίσουν την αποβίβασήη τους.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη Χίο, ενώ στη Σάμο δήμος και κάτοικοι απέκλεισαν την υπό κατασκευή κλειστή δομή στην περιοχή Ζερβού Μυτιληνιών.