Skip to main content

Δήμος Κορδελιού Ευόσμου: Ετοιμάζει το σχήμα διοίκησης ο Αλεξανδρίδης - Θέσεις ευθύνης και σε άτομα της αντιπολίτευσης

Από 1η Ιανουαρίου αναλαμβάνει επίσημα τα ηνία του μεγαλύτερου δήμου στη δυτική Θεσσαλονίκη - Ποια πρόσωπα έχουν κλειδώσει για τη νέα διοίκηση

Το σχήμα με το οποίο θα διοικήσει αναμένεται να ανακοινώσει από μέρα σε μέρα ο νέος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ο οποίος καθημερινά βρίσκεται στο γραφείο του στο δημαρχείο, προκειμένου να ενημερώνεται αναλυτικά για όλα τα θέματα του δήμου.

 Ο κ. Αλεξανδρίδης, που αναλαμβάνει από 1η Ιανουαρίου επίσημα τα ηνία του μεγαλύτερου δήμου στη δυτική Θεσσαλονίκη, εδώ και λίγες ημέρες φέρεται να έχει  κλειδώσει τα πρόσωπα με τα οποία θα διοικήσει.

Αίσθηση, πάντως, έχει προκαλέσει η πρόθεση του κ. Αλεξανδρίδη να δώσει θέσεις ευθύνης και σε άτομα που εκλέχτηκαν με άλλους συνδυασμούς. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε ο νέος δήμαρχος την ημέρα της ορκωμοσίας του ότι «στο νέο δημοτικό συμβούλιο δεν θα υπάρχουν παρατάξεις και συνδυασμοί».

Image

Με αυτόν τον τρόπο ο κ. Αλεξανδρίδης θα επιλέξει να κάνει πράξη το μήνυμα ενότητας και συστράτευσης που έστειλε από την πρώτη μέρα της εκλογής του, προκειμένου, όπως αναφέρει, να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. «Θα τα αντιμετωπίσουμε με συνεργασία και συνεννόηση με τους εκλεγμένους όλων των παρατάξεων, αλλά και με όσους μη εκλεγμένους θέλουν να βοηθήσουν αυτόν τον τόπο», ανέφερε ο κ. Αλεξανδρίδης στην τελετή ορκωμοσίας του.

Από την παράταξη του νέου δημάρχου ήδη τέσσερα πρόσωπα έχουν οριστικοποιήσει τη θέση τους στο σχήμα διοίκησης και θα λάβουν χαρτοφυλάκιο. Πρόκειται για ένα παλιό στέλεχος της αυτοδιοίκησης, αλλά και για τρία νέα πρόσωπα.

Μια από τις 13 θέσεις στη διοίκηση θα έχει το παλιό και δοκιμασμένο στέλεχος, Γιώργος Μαξούρας, ο οποίος είχε διατελέσει αντιδήμαρχος Καθαριότητας επί δημαρχίας Πέτρου Σούλα, την περίοδο 2014-2019. Πιθανότατα ο κ. Μαξούρας θα αναλάβει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Καθαριότητας. Από τα νέα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στη νέα διοίκηση είναι η Μαρία Πουρσανίδου, με σπουδές στα οικονομικά, ο Πέτρος Μεσθανεύς, ο οποίος ήταν πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κορδελιού επί διοίκησης Μανδαλιανού και ο Στέλιος Διακάκης, ο οποίος είναι νέος επιχειρηματίας.