Skip to main content

Λιμενικό σε ΟΥΚ: Ναι στα τραγούδια, όχι στα συνθήματα για παρέλαση

«Σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας επιτρέπεται να άδουν εγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα»

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προχώρησε η διοίκηση του Λιμενικού Σώματος αναφορικά με το τι ισχύει στις παρελάσεις και για το εάν επιτρέπεται οι συμμετέχοντες ουλαμοί σε αυτήν να φωνάζουν συνθήματα και να τραγουδούν εμβατήρια.

Όπως αναφέρει το αρχηγείο του Λιμενικού, «σύμφωνα με τις πάγιες διατάξεις που ισχύουν για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, επιτρέπεται στα πεζοπόρα τμήματα της παρέλασης, μετά τη διέλευσή τους από το τιμώμενο πρόσωπο, να άδουν εγκεκριμένα στρατιωτικά άσματα τόσο για την τήρηση του ρυθμού της παρέλασης όσο και για την εξύψωση του ηθικού του προσωπικού».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «με τις ίδιες δε διατάξεις, τις οποίες ακολουθεί πιστά το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή ως οφείλει, απαγορεύεται αυστηρώς η αναφώνηση συνθημάτων από τα τμήματα καθ' όλη τη διάρκεια της παρέλασης».

«Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη διαταγή του Διοικητή της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών κινείται στο πνεύμα των διατασσομένων, αφού υπενθυμίζει τη σχετική απαγόρευση αναφορικά με τα συνθήματα», καταλήγει το Λιμενικό Σώμα.