Skip to main content

Λοιμωξιολόγοι: Πράσινο φως για κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και click away

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε σήμερα, εισηγήθηκε το άνοιγμα από 14 Δεκεμβρίου των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων, και το click away

Το πράσινο φως για την επαναλειτουργία των κομμωτηρίων, των βιβλιοπωλείων και του click away άναψε σήμερα μετά τη συνεδρίασή της η Επιτροπή λοιμωξιολόγων.

Στην εισήγηση τους οι λοιμωξιολόγοι προς το υπουργείο Υγείας λόγω της έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού τάσσονται κατά του ανοίγματος, του λιανεμπορίου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, ξεκαθάρισαν ότι προέχει η διασφάλιση της πτωτικής πορείας της επιδημιολογικής καμπύλης και η αποσυμπίεση των νοσοκομείων.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή εισηγήθηκε να μην ανοίξει το λιανεμπόριο αλλά να υπάρχει δυνατότητα παραλαβής παραγγελιών από τα εμπορικά καταστήματα με το σύστημα click away. Αρνητικοί όμως ήταν στο ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα.

Παράλληλα, οι ειδικοί προτείνουν να ανοίξουν συγκεκριμένοι κλάδοι οι οποίοι εκτιμάται ότι δεν θα επηρεάσουν την υποχώρηση της επιδημίας που καταγράφεται στη χώρα, όπως τα κομμωτήρια και τα συνοικιακά βιβλιοπωλεία.

Την τελική απόφαση θα λάβει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών θα παρουσιαστούν αύριο Παρασκευή στις 11 το πρωί κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, που θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως. Εκτός από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.