Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
x

ΛΙΝΟΥ: ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ

Η καθηγήτρια τόνισε πως χρειάζεται καλύτερη καθοδήγηση για τους ασθενείς που μένουν σπίτι, ενώ αναφέρθηκε στη σημασία των self test

Καλύτερη ιχνηλάτηση των θετικών τεστ και προσωπικό κατάλληλα εκπαιδευμένο για να αναλάβει την ενημέρωση των επαφών και να χειρίζεται με σωστό τρόπο την επικοινωνία χρειάζεται για να επιτευχθεί ένα ασφαλές άνοιγμα, σημειώνει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Προληπτικής, Περιβαλλοντολογικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis, Αθηνά Λινού.

Η ίδια, μιλώντας στο Θέμα 104,6 επεσήμανε πως για αρκετούς πολίτες δεν είναι εύκολη η παραμονή στο σπίτι για λόγους κοινωνικούς αλλά και οικονομικούς. «Για ανθρώπους συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων το να παραμένουν σπίτι τους απομονωμένοι είναι δύσκολο καθώς είτε χρειάζεται το μεροκάματο είτε δεν υπάρχει δωμάτιο για να μπορεί να απομονωθεί», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε, παράλληλα, πως χρειάζεται καλύτερη καθοδήγηση για τους ασθενείς που μένουν σπίτι. Όπως εξήγησε, αρκετοί -καθώς δεν γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν- οδηγούνται στο νοσοκομείο. Όμως, θα έπρεπε αντί να συμβαίνει αυτό να υπάρχει μια τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιον ειδικό ώστε να δίνει τις σωστές οδηγίες και κατευθύνσεις να μετράει π.χ. το οξυγόνο του ασθενούς. «Πρέπει να υπάρξει μια κατ οίκον παρακολούθηση», υπογράμμισε.

Μιλώντας για τα self test, η κ. Λινού τόνισε πως είναι μια καλή κατεύθυνση όμως χρειάζεται και πάλι σωστή ιχνηλάτηση.

Για το άνοιγμα της αγοράς, η κ. Λινού τάχθηκε υπέρ. Όπως είπε, είναι σημαντικό, ωστόσο, να θυμόμαστε ότι ο ιός παραμένει. Επιπλέον, πρέπει να ανοίξουν ώστε να κινηθεί η οικονομία αλλά και να βελτιωθεί η ψυχολογία των πολιτών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ