Skip to main content

Λινού: Αποκαλυπτική για το σχέδιο της ΝΔ η δήλωση Πνευματικού για διαλογή ασθενών

«Για αυτό το λόγο, βιώσαμε ήδη τρεις θανάτους λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ», τονίζει το μέλος της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

«Η δήλωση του κ. Πνευματικού είναι τρομακτική, κάνει λόγο για επιλογή ασθενών ανάλογα με το κόστος της θεραπείας», δηλώνει η Αθηνά Λινού, μέλος της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Διαβάστε σχετικά: Κυνική δήλωση καθηγητή ιατρικής και υποψηφίου της ΝΔ: Ζητά διαλογή καρκινοπαθών

Σημειώνει, όμως, ότι η δήλωση αυτή «αποκαλύπτει το σχέδιο της ΝΔ για την Υγεία». Και υποστηρίζει πως «η ΝΔ δεν προτίθεται να επενδύσει ούτε στους λειτουργούς υγείας, ούτε στις υποδομές».

«Για αυτό το λόγο, βιώσαμε ήδη τρεις θανάτους λόγω έλλειψης προσωπικού στο ΕΚΑΒ», τονίζει η κυρία Λινού.

«Ξεκάθαρο το δίλημμα των εκλογών»

Η διακεκριμένη επιστήμονας σημειώνει ότι η ανασυγκρότηση του ΕΣΥ αποσκοπεί σε «δημόσια δωρεάν και καθολική παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας σε όλους ανεξαρτήτως κοινωνικοοικονομικής κατάστασης ή τόπου διαμονής».

Και καταλήγει πως αυτό μπορεί να επιτευχθεί «μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που πιστεύει στην αξία του ανθρώπινου προσώπου και βέβαια στο ισχυρό κοινωνικό κράτος», προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «το δίλημμα των εκλογών είναι ξεκάθαρο».