Skip to main content

Φρεγάτα «Τζόλης»... επακούμβησε τη Μπεσικτάς, βλέπει αστέρια ο ΠΑΟΚ

Με πρωταγωνιστή τον 18χρονο επιθετικό, ο Δικέφαλος του βορρά απέκλεισε τους Τούρκους κλειδώνοντας τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa League.

Την πρόκρισή του στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League πανηγυρίζει ο ΠΑΟΚ που επικράτησε με 3-1 της Μπεσικτάς στην άδεια λόγω κορωνοϊού Τούμπα.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο ομάδες έδωσαν μονό αγώνα εξαιτίας της κατάστασης με την πανδημία και συνεπώς οι Θεσσαλονικείς προχωρούν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αν δεν τα καταφέρουν στον επόμενο γύρο, θα συνεχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στους ομίλους του Europa League.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν καλά στημένος, δεν δέχθηκε πολλές επιθέσεις από τη Μπεσικτάς και κατάφερε μέσα στο ημίωρο και με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζόλη να κυριαρχήσει σκοράροντας τρεις φορές.

Αρχικά στο 7', ο Σβαμπ βρήκε ωραία τον Γιαννούλη που με τη σειρά του τροφοδότησε τον Τζόλη και ο νεαρός εκτέλεσε με ωραίο πλασέ τον Ντεστάνογλου για να κάνει έτσι το 1-0.'

Έπειτα στο 24', ο Πέλκας βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ακπόμ στα αριστερά που εφόρμησε στην περιοχή νικώντας στο μαρκάρισμα τον Ουέλιντον και γύρισε τη μπάλα στον Τζόλη με τον 18χρονο άσο να εκτελεί τον Ντεστάνογλου πετυχαίνοντας το 2-0 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

Τέλος στο 30', οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Τζόλη να πατά περιοχή από τα αριστερά πασάροντας στον Πέλκα που από κοντά εκτέλεσε τον Ντεστάνογλου ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Η τουρκική ομάδα έχασε σπουδαία ευκαιρία να μειώσει στο 36' όταν ο Βίντα πάσαρε στον Λενς, στα δεξιά, με τον Ολλανδό μπακ να κερδίζει τη μπάλα παρά την προσπάθεια του Γιαννούλη για να κόψει και να σεντράρει ωραία στην περιοχή προς τον Λαρίν που κινήθηκε στην πλάτη του Βαρέλα και εκτέλεσε εξ επαφής τον Ζίβκοβιτς μειώνοντας σε 3-1.

Αντίστοιχα μεγάλη ευκαιρία για να κλειδώσει την επικράτησή του έχασε και το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα όταν στο 40', ο Ακπόμ εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε από τον Ουέλιντον αλλά ο Ντεστάνογλου έπεσε στη δεξιά του γωνία και έσωσε την εστία του.

Σημειώνεται πως οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο να μειώσουν στο 42' καθώς ο Μπόιντ βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σέρβου τερματοφύλακα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι καρα καρτάλ έφτασαν κοντά στο γκολ, στο 49' όταν ο Οζιακούπ βρήκε ωραία τον Λενς που ξέφυγε από τον Γιαννούλη και βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς όμως ο Βαλκάνιος κίπερ σταμάτησε το πλασέ του. Αντίστοιχα ο Δικέφαλος του βορρά είχε τη δική του σημαντική φάση στο 58' με τον Λημνιό σε πλεονεκτική θέση να πλασάρει τον Ντεστάνογλου που απέκρουσε σωτήρια ενώ στην επαναφορά της φάσης ο Τζόλης έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

Η επόμενη σημαντική ευκαιρία του ματς ανήκε στον ΠΑΟΚ καθώς στο 67' ο Λημνιός σέντραρε από τα δεξιά και ο Τζόλης πλάσαρε εξ' επαφής όμως ο Ντεστάνογλου έσωσε την εστία του για μία ακόμη φορά.

Σημειώνεται πως οι φιλοξενούμενοι έχασαν μία τελευταία καλή ευκαιρία για να μειώσουν καθώς στο 83', ο Λενς σέντραρε από τα δεξιά και ο Ναγίρ σούταρε εξ επαφής, τρυπώνοντας ανάμεσα στους Βαρέλα-Ίνγκασον, όμως ο Ζίβκοβιτς κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (Λημνιός 44'), Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Τζόλης (Ζαμπά 84'), Πέλκας (Εσίτι 76'), Ακπόμ.

Μπεσικτάς (Γιαλτσίν): Ερσίν, Λενς, Βίντα, Ουέλιντον, Ενσακαλά (Ναγίρ 82'), Ουϊσάλ, Χάτσινσον, Μπόιντ (Οζιακούπ 46'), Μενσά (Τοκόζ 70'), Ενκουντού, Λαρίν.

Θυμηθείτε παρακάτω το live του αγώνα

Φινάλε στην Τούμπα, ΠΑΟΚ - Μπεσικτάς 3-1. Οι Θεσσαλονικείς προκρίνονται στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League ενώ κλειδώνουν παράλληλα τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Europa league.

-90': Τέσσερα θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση του μεγάλου αγώνα.

-84': Τελευταία αλλαγή και για τον ΠΑΟΚ, ο Λέο Ζαμπά αντικαθιστά τον αποψινό δις σκόρερ, Τζόλη.

-83': Σημαντική φάση για τους φιλοξενούμενους, ο Λενς σέντραρε από τα δεξιά και ο Ναγίρ σούταρε εξ επαφής, τρυπώνοντας ανάμεσα στους Βαρέλα-Ίνγκασον, όμως ο Ζίβκοβιτς κατάφερε να μπλοκάρει τη μπάλα.

-82': Κλείνει τις αλλαγές της η Μπεσικτάς, ο Ναγίρ αντικαθιστά τον Ενσακαλά.

-76': Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Εσίτι περνά στον αγωνιστικό χώρο αντί του Πέλκα.

-70': Δεύτερη αλλαγή για τη Μπεσικτάς, ο Τοκόζ αντικαθιστά τον Μενσά.

-67': Νέα μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ με τον Λημνιό να σεντράρει από τα δεξιά και τον Τζόλη να πλασάρει εξ' επαφής όμως ο Ντεστάνογλου έσωσε την εστία του για μία ακόμη φορά.

-63': Κίτρινη κάρτα στον Ελ Καντουρί για σκληρό μαρκάρισμα στον Μενσά.

-58': Μεγάλη φάση για τον ΠΑΟΚ με τον Λημνιό σε πλεονεκτική θέση να πλασάρει τον Ντεστάνογλου που απέκρουσε σωτήρια ενώ στην επαναφορά της φάσης ο Τζόλης έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας.

-49': Σπουδαία χαμένη ευκαιρία για τη Μπεσικτάς με τον Οζιακούπ να βρίσκει ωραία τον Λενς που ξέφυγε από τον Γιαννούλη και βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς όμως ο Βαλκάνιος κίπερ σταμάτησε το πλασέ του.

-46': Η Μπεσικτάς στη σέντρα και το δεύτερο ημίχρονο μόλις ξεκίνησε. Πρώτη αλλαγή και για τη Μπεσικτάς με τον Οζιακούπ να αντικαθιστά τον Μπόιντ.

Ημίχρονο στην Τούμπα, ΠΑΟΚ - Μπεσικτάς 3-1.

-45' + 1': Κίτρινη κάρτα για τον Ίνγκασον που έκοψε αντικανονικά τον Ενκουντού.

-45': Τρία θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

-44': Πρώτη -αναγκαστική- αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Λημνιός αντικαθιστά τον Ροντρίγκο που νωρίτερα τραυματίστηκε προσπαθώντας να κόψει τον Μπόιντ.

-42': Τρομερή ευκαιρία για τη Μπεσικτάς να μειώσει καθώς ο Μπόιντ βρέθηκε απέναντι από τον Ζίβκοβιτς αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Σέρβου τερματοφύλακα.

-40': Τεράστια χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Ακπόμ κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Ουέλιντον και το εκτέλεσε ο ίδιος αλλά ο Ντεστάνογλου έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε σε κόρνερ.

-36': Γκοοοοοοολ για την Μπεσικτάς. Ο Βίντα πάσαρε στον Λενς, στα δεξιά, με τον Ολλανδό να κερδίζει τη μπάλα παρά την προσπάθεια του Γιαννούλη για να κόψει και να σεντράρει ωραία στην περιοχή προς τον Λαρίν που κινήθηκε στην πλάτη του Βαρέλα και εκτέλεσε εξ επαφής τον Ζίβκοβιτς μειώνοντας σε 3-1.

-30': Γκοοοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ με τον Πέλκα. Οι γηπεδούχοι βγήκαν στην αντεπίθεση με τον Τζόλη να πατά περιοχή από τα αριστερά πασάροντας στον Πέλκα που από κοντά εκτέλεσε τον Ντεστάνογλου ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

-24': Γκοοοοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ με τον Τζόλη. Ο Πέλκας βρήκε με ωραία μπαλιά τον Ακπόμ στα αριστερά που εφόρμησε στην περιοχή νικώντας στο μαρκάρισμα τον Ουέλιντον και γύρισε τη μπάλα στον Τζόλη με τον νεαρό άσο να εκτελεί τον Ντεστάνογλου πετυχαίνοντας το 2-0 και το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

-23': Ευκαιρία για την Μπεσικτάς με την εκτέλεση φάουλ του Λενς να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ζίβκοβιτς.

-22': Πρώτη κίτρινη κάρτα και για τον ΠΑΟΚ, τη δέχεται ο Μιχαηλίδης για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Μπόιντ.

-11': Πρώτη κίτρινη κάρτα στον αγώνα και αντίστοιχα για τη Μπεσικτάς, τη δέχεται ο Ενσακαλά για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Πέλκα.

-7': Γκοοοοολ για τον ΠΑΟΚ με τον Τζόλη. O Σβαμπ βρήκε ωραία τον Γιαννούλη που με τη σειρά του τροφοδότησε τον Τζόλη και ο νεαρός εκτέλεσε με ωραίο πλασέ τον Ντεστάνογλου για να κάνει έτσι το 1-0.

-1': Ο ΠΑΟΚ στη σέντρα και το σπουδαίο παιχνίδι μόλις ξεκίνησε!

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή βρέχει καταρρακτωδώς ωστόσο ο καινούργιος τάπητας στο γήπεδο της Τούμπας δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση.

Σημειώνεται πως το παιχνίδι είναι πάρα πολύ σημαντικό για τους Θεσσαλονικείς καθώς αν κερδίσουν και προκριθούν απόψε τότε θα εξασφαλίσουν θέση για τον 3ο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχοντας μάλιστα εξασφαλισμένη τη θέση τους στους ομίλους του Europa League.

Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ιταλός Ντανιέλε Ντοβέρι με βοηθούς, τους συμπατριώτες του, Ματέο Πασέρι - Ντάριο Κεκόνι και τέταρτος διαιτητής ο επίσης Ιταλός, Τζανπάολο Καλβαρέζε. Αξίζει να σημειωθεί πως στην προκειμένη φάση της διοργάνωσης δεν υπάρχει VAR ενώ αναφορικά με τις αλλαγές, η κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να προχωρήσει σε 3 και όχι 5 όπως ίσχυε μέχρι τώρα λόγω της κατάστασης με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Άμπελ Φερέιρα παρατάσσει την ομάδα του σε σύστημα 3-4-2-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Ζίβκοβιτς, τριάδα στόπερ οι Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδης, στη δεξιά πτέρυγα ο Ροντρίγκο και αντίστοιχα στην αριστερή ο Γιαννούλης. Κεντρικά χαφ θα είναι οι Ελ Καντουρί - Σβαμπ, μπροστά τους οι Τζόλης - Πέλκας και στην κορυφή της επίθεσης ο Ακπόμ.

Αντίστοιχα ο Σεργκέν Γιαλτσίν παρατάσσει τη δική του ομάδα σε σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Ντεστάνογλου και από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Λενς, Βίντα, Ουέλιντον και Ενσακαλά. Τις δύο θέσεις των χαφ καταλαμβάνουν οι Χάτσινσον - Ουϊσάλ και μπροστά τους δεσπόζει ο Μενσά έχοντας δεξιά τον Μπόιντ και αντίστοιχα αριστερά τον Ενκουντού ενώ ο Λαρίν θα αγωνιστεί στην κορυφή της επίθεσης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Τζόλης, Πέλκας, Ακπόμ.

Στον πάγκο: Πασχαλάκης, Κρέσπο, Εσίτι, Μπίσεσβαρ, Λημνιός, Ζαμπά και Σβιντέρσκι.

Μπεσικτάς (Γιαλτσίν): Ντεστάνογλου, Λενς, Βίντα, Ουέλιντον, Ενσακαλά, Ουϊσάλ, Χάτσινσον, Μπόιντ, Μενσά, Ενκουντού, Λαρίν.

Στον πάγκο: Γιουβακουράν, Ρόκο, Ναγίρ, Γιαλτσίν, Οζιακούπ, Τοκόζ, Γιλμάζ.

Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας, μαζί θα παρακολουθήσουμε live τη σπουδαία -νοκ άουτ- αναμέτρηση ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τη Μπεσικτάς για τον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League.