Skip to main content

Πανάξιος πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, παίρνει φωτιά η Θεσσαλονίκη (video)

Ο Δικέφαλος επικράτησε με 5-0 του Λεβαδειακού στην κατάμεστη Τούμπα και κατακτά το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και πρώτο μετά από 34 χρόνια.

Πρωταθλητής Ελλάδος για τρίτη φορά στην ιστορία του και πρώτη φορά μετά από 34 ολόκληρα χρόνια αναδείχθηκε πανάξια ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του με 5-0 επί του Λεβαδειακού στην κατάμεστη Τούμπα για την 29η αγωνιστική της Super League.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα και με μία αγωνιστική να απομένει για το φινάλε, ο «Δικέφαλος» βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας έχοντας 79 βαθμούς με τον Ολυμπιακό να ακολουθεί στη 2η θέση με 72 ενώ αντίθετα οι Βοιωτοί που έχουν υποβιβαστεί από την περασμένη εβδομάδα καταλαμβάνουν την 15η θέση έχοντας 21 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 3' κατάφερε να προηγηθεί όταν η άμυνα του Λεβαδειακού έκανε λάθος με τον Σβιντέρσκι να κερδίζει τη μπάλα πασάροντας στον Σάχοβ και ο τελευταίος πλάσαρε στην κενή εστία του εξουδετερωμένου Μπάγιτς κάνοντας έτσι το 1-0.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 7' έπειτα από ανατροπή του Γιαννούλη και ένα λεπτό αργότερα το εκτέλεσε εύστοχα και α λα Πανένκα ο Μπίσεσβαρ πετυχαίνοντας το 2-0.

Ο Δικέφαλος συνέχισε με το πόδι πατημένο στο γκάζι και στο 16΄έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ όταν ο Πέλκας βρήκε τον Σβιντέρσκι αλλά ο Πολωνός στράικερ δεν κατάφερε από πλεονεκτική θέση να νικήσει τον Μπάγιτς.

Την ίδια ώρα που ο Πασχαλάκης παρέμενε ο... καλύτερος θεατής του αγώνα καθώς οι Βοιωτοί δεν κατάφερναν να φανούν απειλητικοί, η πολιορκία των Θεσσαλονικέων συνεχίζοταν και στο 29' κέρδισαν νέο πέναλτι σε ανατροπή του Μάτος όμως ένα λεπτό αργότερα ο Πέλκας που ανέλαβε την εκτέλεση δεν κατάφερε να νικήσει τον Μπάγιτς που απέκρουσε τη μπάλα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 53' όταν ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Βαρέλα με κεφαλιά κάρφωσε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάγιτς κάνοντας το 3-0 ενώ στο 60' ο Σάχοβ διπλασίασε τα τέρματά του πετυχαίνοντας το 4-0.

Το κερασάκι στην τούρτα για τους Θεσσαλονικείς έβαλε στο 81' ο Σβιντέρσκι που υποδέχθηκε την ασίστ του Λέο Ζαμπά και πλάσαρε τον Μπάγιτς για να διαμορφώσει το τελικό 5-0.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος (70’ Ζαμπά), Κρέσπο, Βαρέλα (78’ Μαλεζάς), Γιαννούλης, Σάχοβ, Ολιβέιρα, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (90+΄Βιεϊρίνια), Σβιντέρσκι.

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Ανγκουα, Λιάγκας, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Καραχάλιος (85’ Όμο), Μητρόπουλος (67’ Ζησόπουλος), Νίκας, Σαβαντόγκο, Νανγκίς, Χατζηλάμπρος (66’ Στανόγεβιτς).

 

Τέλος αγώνα, ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής Ελλάδος!

-81': Γκοοοολ για τον ΠΑΟΚ με τον Σβιντέρσκι! O Λέο Ζαμπά πάσαρε στον Σβιντέρσκι και ο τελευταίος πλάσαρε τον Μπάγιτς για να κάνει το 5-0.

-60': Γκοοοολ για τον ΠΑΟΚ με τον Σάχοβ.

-53': Γκοοοοολ για τον ΠΑΟΚ με τον Βαρέλα. Ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Καποβερντιανός στόπερ κάρφωσε τη μπάλα με κεφαλιά στα δίχτυα του Μπάγιτς.

-46': Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο!

Ημίχρονο στην Τούμπα, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 2-0. Μόλις 45' απομένουν ώστε ο Δικέφαλος να κατακτήσει και επίσημα το τρίτο πρωτάθλημα της ιστορίας του και πρώτο μετά από 34 ολόκληρα χρόνια!

-45': Ένα θα είναι το λεπτό των καθυστερήσεων για το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου.

-40': Απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα ο ΠΑΟΚ με τους παίκτες του να συνεχίζουν να επιτίθενται ψάχνοντας και άλλα γκολ.

-30': O ΠΑΟΚ κέρδισε νέο πέναλτι σε ανατροπή του Μάτος με τον Πέλκα να το εκτελεί όμως ο Μπάγιτς έπεσε σωστά και απέκρουσε.

-8': Γκοοοολ για τον ΠΑΟΚ με τον Μπίσεσβαρ. Ο Μπίσεσβαρ πάσαρε στον Γιαννούλη που ανετράπη με τον διαιτητή Τζήλο να δείχνει πέναλτι. Ο Σουριναμέζος μεσοεπιθετικός το εκτέλεσε α λα Πανένκα νικώντας τον Μπάγιτς για το 2-0.

-3': Γκοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ με τον Σάχοβ. Η άμυνα του Λεβαδειακού έκανε λάθος με τον Σβιντέρσκι να γίνεται παραλήπτης πασάροντας πάσαρε στον Σάχοβ που πλάσαρε στην κενή εστία του Μπάγιτς για να κάνει έτσι το 1-0.

-1': Και το παιχνίδι ξεκινά!

Η είσοδος των δύο ομάδων με την Τούμπα στις επάλξεις!

Η ατμόσφαιρα στην Τούμπα και το τύμπανο πρωταθλήματος!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιβάν Σαββίδης θα μπει κανονικά στο γήπεδο μετά τη λήξη του αγώνα για την απονομή του τίτλου και τη φιέστα που θα ακολουθήσει χωρίς να κιδυνεύσει με επιπλέον κυρώσεις καθώς θα έχει κλείσει το φύλλο αγώνα.

Υπενθυμίζεται πως ο ισχυρός άνδρας των Θεσσαλονικέων έχει τιμωρηθεί με ποινή αποκλεισμού τριών ετών για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο κατά την περσινή αναμέτρηση εναντίον της ΑΕΚ στην Τούμμπα που είχε ως αποτέλεσμα και την οριστική διακοπή της.

Το ζέσταμα των παικτών του ΠΑΟΚ και η αποθέωση από την Τούμπα

Η αποθέωση του Πασχαλάκη στο ζέσταμα

-Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάχοβ, Ολιβέιρα, Λημνιό, Πέλκας, Μπίσεσβαρ, Σβιντέρσκι.

Στον πάγκο: Ρέι, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Μαλεζάς, Μίσιτς, Ζαμπά και Ακπόμ.

Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Μπάγιτς, Ανγκουά, Λιάγκας, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Καραχάλιος, Μητρόπουλος, Νίκας, Σαβαντογκό, Ναγκίς, Χατζηλάμπρος.

Στον πάγκο: Μπαλαούρου, Στανόγιεβιτς, Μέλεγκ, Γιακουμάκης, Όμο, Ζησόπουλος και Ρεχβιασβίλι.

Δείτε παρακάτω τα όσα γίνονται μέσα και έξω από την Τούμπα μέσα από το live του συνδρομητικού καναλιού της Nova

Υπενθυμίζεται πως ο Δικέφαλος χρειάζεται μόλις έναν βαθμό για να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδος για τρίτη φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά από 34 χρόνια ενώ αντίθετα οι Βοιωτοί έχουν υποβιβαστεί από την προηγούμενη αγωνιστική.

-Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας, μαζί θα παρακολουθήσουμε ζωντανά την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Λεβαδειακός, το αποτέλεσμα της οποίας μπορεί να κρίνει και επίσημα τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδος για τη σεζόν 2018-19.