Skip to main content

Σκληρός αποκλεισμός του ΠΑΟΚ από την Ευρώπη, 3-2 τη Σλόβαν (video)

Ο Δικέφαλος πραγματοποίησε μεγάλη εμφάνιση απόψε όμως δεν κατάφερε να προκριθεί στο Europa League πληρώνοντας την ήττα του με 1-0. στη Μπρατισλάβα.

Πικρό ήταν το βράδυ για τον νταμπλούχο ΠΑΟΚ που κέρδισε μεν 3-2 τη Σλόβαν Μπρατισλάβας στην κατάμεστη Τούμπα για τα play-off του Europa League όμως η ήττα με 1-0 στις καθυστερήσεις στη Σλοβακία αποδείχθηκε καταστροφική.

Στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή και τις ευκαιρίες όμως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία της Σλόβαν Μπρατισλάβας έχοντας ωστόσο τέσσερις ευκαιρίες.

Συγκεκριμένα, στο 7’ ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Ακπόμ έπιασε την κεφαλιά όμως ο Γκρέιφ απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ. Έπειτα στο 35’ ο Αουγκούστο, που αντικατέστησε τον τραυματία Ελ Καντουρί, εξαπέλυσε φάουλ-ρουκέτα αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δεξί δοκάρι του Γκρέιφ.

Κόντρα στη ροή του αγώνα και με την πρώτη τους ευκαιρία, οι Σλοβάκοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 38’ καθώς ο Μεντβέντεβ έγινε κάτοχος της μπάλας και εξαπέλυσε ρουκέτα καρφώνοντας τη μπάλα στην αριστερή -κλειστή- γωνία του Πασχαλάκη για το 0-1.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα βγήκε μπροστά για την ισοφάριση και απείλησε στο 44’ καθώς ο Πέλκας βγήκε απέναντι στον Γκρέιφ επιλέγοντας να εκτελέσει και όχι να πασάρει με τον Γκρέιφ να αποκρούει.

Η τελευταία ευκαιρία χάθηκε στο 45’ με τον Αουγκούστο να εξαπολύει οβίδα αλλά ο Γκρέιφ έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε τη μπάλα.

Η Σλόβαν απείλησε με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 47’ με τον Σποράρ να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 49’ όταν ο Γιαννούλης σέντραρε από τα αριστερά και ο Λημνιός έγινε παραλήπτης της μπάλας στέλνοντας την με προβολή στην δεξιά γωνία του Γκρέιφ για το 1-1.

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα βρήκε ξανά δίχτυα καθώς ο Σβιντέρσκι έγινε παραλήπτης της μπάλας μετά από σέντρα από τα αριστερά και εξαπέλυσε δεξί σουτ με τη μία στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γκρέιφ για το 2-1.

Οι Σλοβάκοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 61΄όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Μποζίκοφ υποδέχθηκε τη μπάλα και σούταρε πάνω στον ντε Μάρκο που με τη σειρά του την έστειλε στα δίχτυα του Πασχαλάκη κάνοντας το 2-2.

Ο Δικέφαλος βρήκε δίχτυα εκ νέου στο 87’ καθώς ο Μπίσεσβαρ έστρωσε τη μπάλα στον Γιαννούλη και αυτός εξαπέλυσε αριστερή οβίδα καρφώνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκρέιφ για το 3-2. Οι Θεσσαλονικείς ωστόσο δεν κατάφεραν να βρουν το γκολ που χρειαζόταν για να προκριθούν γνωρίζοντας μοιραία τον πικρό αποκλεισμό από τη Σλόβαν.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Σοάρες, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Εσίτι (64΄Μίσιτς), Ελ Καντουρί (31' Αουγκούστο), Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (46' Σβιντέρσκι), Ακπόμ.

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Κόζακ): Γκρέιφ, Ντε Γκαμπς, Μόχα, Σποράρ, Ιμπραίμ (68' Νονό), Αμπένα, Μεντβέντεφ, Χόλμαν (88' Ρατάο), Μποζίκοφ, Μπάιριτς (78' Σουκότσκι), Ντε Μάρκο.

Tέλος αγώνα ΠΑΟΚ - Σλόβαν Μπρατισλάβας 3-2

-90’: Πέντε λεπτά θα είναι ο επιπρόσθετος χρόνος των καθυστερήσεων.

-88’: Κλείνει τις αλλαγές της και η Σλόβαν, ο Ρατάο αντικαθιστά τον Χόλμαν.

-87’: Γκοοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ. Ο Μπίσεσβαρ έστρωσε τη μπάλα στον Γιαννούλη και αυτός εξαπέλυσε αριστερή οβίδα καρφώνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Γκρέιφ για το 3-2.

-84’: Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Μίσιτς να σεντράρει από τα δεξιά και τον Σβιντέρσκι να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε εκτός εστίας.

-83’: Απειλεί ο ΠΑΟΚ με τον Μίσιτς να πιάνει ευθύβολο σουτ όμως ο Γκρέιφ απέκρουσε σε κόρνερ.

-77’: Δεύτερη αλλαγή για τη Σλόβαν, ο Σουκχότσκι αντικαθιστά τον Μόχα.

-75’: Ο Σουηδός διαιτητής Έκμπεργκ παρατηρεί με κίτρινη κάρτα τους Βαρέλα για τον ΠΑΟΚ και Μεντβέντεβ για τη Σλόβαν για αψημαχία των δύο παικτών.

-73’: Τρίτη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση για τη Σλόβαν, τη δέχεται ο Γκρέιφ για καθυστέρηση

-71’: Σέντρα ξυραφιά του Μίσιτς από τα δεξιά αλλά ο Σβιντέρσκι δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα του Γκρέιφ.

-68’: Κοντά σε τρίτο γκολ η Σλόβαν καθώς ο Χόλμαν εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Μποζίκοφ έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Πρώτη αλλαγή για τη Σλόβαν με τον Νόνο να αντικαθιστά τον Ραμπίου.

-64’: Κλείνει τις αλλαγές του ο ΠΑΟΚ με τον Μίσιτς να αντικαθιστά τον Εσίτι.

-61’: Ισοφαρίζει η Σλόβαν Μπρατισλάβας. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Μποζίκοφ υποδέχθηκε τη μπάλα και σούταρε πάνω στον ντε Μάρκο που με τη σειρά του την έστειλε στα δίχτυα του Πασχαλάκη κάνοντας το 2-2.

-58’: Νέα ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Λημνιό από τα δεξιά να βγαίνει στην αντεπίθεση πασάροντας στον Ακπόμ όμως ο τελευταίος πλάσαρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Γκρέιφ.

-55’: Απειλεί η Σλόβαν με τον Χόλμαν να σουτάρει αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

-52’: Δεύτερη κίτρινη κάρτα για τη Σλόβαν στην αναμέτρηση καθώς ο Ντε Καμπς ανέκοψε τον Λημνιό την ώρα που ξεχύνονταν στην αντεπίθεση.

-50’: Γκοοοοολ για τον ΠΑΟΚ! Μετά από σέντρα από τα αριστερά, ο Σβιντέρσκι έγινε παραλήπτης της μπάλας και εξαπέλυσε δεξί σουτ με τη μία στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Γκρέιφ για το 2-1.

-49’: Ισοφαρίζει ο ΠΑΟΚ καθώς ο Γιαννούλης σέντραρε από τα αριστερά και ο Λημνιός έγινε παραλήπτης της μπάλας στέλνοντας την με προβολή στην δεξιά γωνία του Γκρέιφ για το 1-1.

-47’: Απειλεί η Σλόβαν με την κεφαλιά του Σποράρ έπειτα από σέντρα από τα αριστερά να περνά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πασχαλάκη.

-46’: Στη σέντρα η Σλόβαν και το δεύτερο ημίχρονο ξεκινά! Δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Σβιντέρσκι να αντικαθιστά τον Πέλκα.

Ημίχρονο στην Τούμπα, ΠΑΟΚ – Σλόβαν Μπρατισλάβας 0-1.

-45’: Δύο λεπτά θα είναι ο επιπρόσθετος χρόνος για την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

-45’: Νέα ευκαιρία για τον Δικέφαλο με τον Αουγκούστο να εξαπολύει οβίδα αλλά ο Γκρέιφ έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε τη μπάλα.

-44’: Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Πέλκας βγήκε απέναντι στον Γκρέιφ επιλέγοντας να εκτελέσει και όχι να πασάρει με τον Γκρέιφ να αποκρούει.

-38’: Ψυχρολουσία στην Τούμπα καθώς η Σλόβαν ανοίγει το σκορ. Στην πρώτη τους ουσιαστικά κατεβασιά και ευκαιρία στον αγώνα, οι Σλοβάκοι αιφνιδιάζουν καθώς ο Μεντβέντεβ έγινε κάτοχος της μπάλας και εξαπέλυσε ρουκέτα καρφώνοντας τη μπάλα στην αριστερή -κλειστή- γωνία του Πασχαλάκη για το 0-1.

-36’: Εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα από τα δεξιά και κεφαλιά Βαρέλα που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκρέιφ.

-35’: Σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Αουγκούστο εξαπέλυσε φάουλ-ρουκέτα αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το δεξί δοκάρι του Γκρέιφ.

-31’: Πρώτη –αναγκαστική- αλλαγή για τον ΠΑΟΚ, ο Αουγκούστο αντικαθιστά τον Ελ Καντουρί.

Το συγκρότημα του Άμπελ Φερέιρα πιέζει αλλά δεν μπορεί να βρει τρόπο να απειλήσει ουσιαστικά ακόμη την εστία της πρωταθλήτριας Σλοβακίας.

-12’: Πρώτη κίτρινη κάρτα στην αναμέτρηση, τη δέχεται ο Ντε Μάρκο της Σλόβαν για σκληρό μαρκάρισμα στον Λημνιό.

-7’: Πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, ο Πέλκας εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά και ο Ακπόμ έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Γκρέιφ απέκρουσε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

-1’: Στη σέντρα ο ΠΑΟΚ και ο… τελικός μόλις ξεκίνησε!

Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσει η αναμέτρηση.

Περίπου 15 λεπτά πριν την έναρξη του μεγάλου αγώνα και οι παίκτες των δύο ομάδων επέστρεψαν στα αποδυτήρια.

Σιγά σιγά γεμίζει το γήπεδο της Τούμπας ενώ προθερμαίνονται τόσο οι παίκτες του ΠΑΟΚ όσο και οι αντίστοιχοι της Σλόβαν μαζί με το διαιτητικό τρίο από τη Σκανδιναβία.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο 34χρονος Σουηδός Αντρέας Έκμπεργκ, αστυνομικός στο επάγγελμα, που κατά το παρελθόν είχε διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ εναντίον της Κράσνονταρ για τους ομίλους του Europa League (22/10/2015, 0-0).

Βοηθοί του Σκανδιναβού ρέφερι θα είναι οι συμπατριώτες του Μεχμέτ Τσουλούμ και Στέφαν Χάλμπεργκ, τέταρτος ο Κρίστοφερ Κάρλσον και παρατηρητής ο Δανός Γιορν Βεστ Λάρσεν.

Ο Άμπελ Φερέιρα παρατάσσει την ομάδα του σε σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας θα είναι ο Πασχαλάκης ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Σοάρες, Βαρέλα, Κρέσπο και Γιαννούλης. Τις δύο θέσεις των χαφ καταλαμβάνουν οι Ελ Καντουρί – Εσίτι ενώ στις πτέρυγες αντίστοιχα δεξιά και αριστερά θα αγωνιστούν οι Λημνιός και Μπίσεσβαρ. Τέλος το επιθετικό δίδυμο συνθέτουν οι Πέλκας και Ακπόμ.

Αντίστοιχα, ο Γιαν Κόζακ παρατάσσει τη δική του ομάδα σε σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Γκρέιφ ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας οι Μεντβέντεβ, Αμπένα, Μποζίκοφ και Ντε Μάρκο. Τις δύο θέσεις των χαφ καταλαμβάνουν οι Μπάιριτς – Ντε Καμπς με τον Ραμπίου μπροστά τους και αντίστοιχα δεξιά και αριστερά θα τον πλαισιώσουν οι Χόλμαν – Μόχα ενώ αιχμή του δόρατος θα είναι ο Σποράρ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερέιρα): Πασχαλάκης, Σοάρες, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Εσίτι, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ακπόμ.

Στον πάγκο: Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Σβιντέρσκι, Μίσιτς, Αουγκούστο, Ζαμπά, Στοχ.

Σλόβαν Μπρατισλάβας (Κόζακ): Γκρέιφ, Μεντβέντεβ, Αμπένα, Μποζίκοφ, Ντε Μάρκο, Ντε Καμπς, Μπάιριτς, Ραμπίου, Χόλμαν, Μόχα, Σποράρ.

Στον πάγκο: Σούλα, Ντράζιτς, Στρέλετς, Ντάνιελ, Ρατάο, Σουκχότσκι, Νόνο.

Υπενθυμίζεται ακριβώς μία εβδομάδα πριν, ο «Δικέφαλος» ηττήθηκε με 1-0 από την πρωταθλήτρια Σλοβακίας στο «Tehelné pole» και πλέον χρειάζεται ένα γκολ για να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση και περισσότερα έπειτα για να πάρει την πρόκριση.

Καλησπέρα σας από το γήπεδο της Τούμπας, μαζί θα παρακολουθήσουμε live την καθοριστική για τον ΠΑΟΚ ρεβάνς εναντίον της Σλόβαν Μπρατισλάβας για τα play-off του Europa League.