Skip to main content

Στην Κύπρο για την πρόκριση ο Άρης, όλα μηδέν με ΑΕΛ Λεμεσού (video)

Οι «κιτρινόμαυροι» άξιζαν τη νίκη έχοντας μεταξύ άλλων και δύο δοκάρια όμως ήταν άτυχοι και πλέον θα διεκδικήσουν την πρόκριση στη Λάρνακα.

Χωρίς νικητή και τέρματα έληξε η αναμέτρηση του Άρη με την ΑΕΛ Λεμεσού στο Κλεάνθης Βικελίδης για τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Οι «κιτρινόμαυροι» άξιζαν τη νίκη έχοντας μεταξύ άλλων και δύο δοκάρια όμως ήταν άτυχοι καθώς δεν σκόραραν και πλέον θα παίξουν τα ρέστα τους για την πρόκριση στη Λάρνακα (1/8, 20:00, «ΑΕΚ Αρένα»).

Ο Άρης κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο χάνοντας την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στο 5' όταν ο Ντιγκινί πάσαρε ωραία στον Ιντέγε –με τον Ντόσα Τζούνιορ εξουδετερωμένο- που βγήκε απέναντι στον Βοζίνια αλλά ο Νιγηριανός από θέση βολής σούταρε ψηλά άουτ!

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν και στο 9' ο Ντιγκινί από τα αριστερά έκανε ωραία κίνηση και σουτ όμως ο Βοζίνια δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

Η τρίτη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς καταγράφηκε στο 19' με τον Φετφατζίδη να σεντράρει από τα δεξιά και τον Ιντέγε να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βοζίνια.

Οι ευκαιρίες των κιτρινόμαυρων έκλεισαν στο 32' με τον Ματίγια να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά αλλά ο Βοζίνια απομάκρυνε με τις γροθιές του.

Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι στο 39’ όταν ο Ιντέγε γύρισε τη μπάλα που βρήκε στο χέρι του Ντόσα Τζούνιορ με τον διαιτητή Άτγουελ να δείχνει αρχικά το σημείο του πέναλτι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όμως ο Άγγλος ρέφερι πήρε πίσω την απόφαση του καθώς με υπόδειξη του βοηθού καταλόγισε πως η μπάλα είχε βγει νωρίτερα εκτός αγωνιστικού χώρου.

Η τελευταία καλή ευκαιρία για τον Άρη και μάλιστα διπλή χάθηκε στο 40’ καθώς ο Μπάσα σούταρε με τον Βοζίνια να αποκρούει ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Φετφατζίδη που εξεπέλυσε οβίδα όμως η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι της λεμεσιανής εστίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΛ Λεμεσού δεν είχε καμία φάση στα πρώτα 45’ με τον Κουέστα να αποτελεί τον καλύτερο θεατή του ματς.

Στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης χάθηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΛ Λεμεσού με τον Γκαζαριάν να εξαπολύει ρουκέτα στο 70’ και τη μπάλα να σκάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα περνώντας άουτ.

Αντίστοιχα, δοκάρι είχαν και οι Θεσσαλονικείς καθώς στο 87’ ο Ματίγια σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Βοζίνια.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρος, Κόρχουτ, Μπάσα (74' Σάσα), Ματίγια, Φετφατζίδης (65' Λάρσον), Τόνσο (85' Μαρτίνες), Ντιγκινί, Ιντέγε.

ΑΕΛ Λεμεσού (Κέρκεζ): Βοζίνια, Αντρέ Τεϊσέιρα, Ντόσα Ζούνιορ, Γκοντάλ, Νιλς Τεϊσέιρα, Γουίλερ (88' Αβραάμ), Ζντραβκόβσκι, Γκαθτανιάγκα, Αντάμοβιτς (63' Γκαζαριάν), Χουράδο, Αγκάνοβιτς.

Τέλος αγώνα, Άρης - ΑΕΛ Λεμεσού 0-0

-90’: Έξι θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

-89’: Πέμπτη κίτρινη κάρτα για την ΑΕΛ Λεμεσού, την δέχεται ο Βοζίνια για καθυστέρηση.

-88’: Κλείνει τις αλλαγές της η ΑΕΛ Λεμεσού, ο Αβραάμ αντικαθιστά τον Τεξέϊρα.

-87’: Αγγίζει ξανά το γκολ ο Άρης με το σουτ του Ματίγια να καταλήγει στο δεξί δοκάρι του Βοζίνια!

-84’: Κλείνει τις αλλαγές του ο Άρης, ο Μαρτίνες παίρνει τη θέση του Τόνσο.

-82’: Ευκαιρία για τους κιτρινόμαυρους, ο Ματίγια εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Βοζίνια έπεσε και καπάκωσε τη μπάλα.

-80’: Τέταρτη κίτρινη κάρτα για την ΑΕΛ Λεμεσού, την δέχεται ο Τεσέϊρα.

-79’: Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΛ Λεμεσού, αποχωρεί ο Ντόσα Τζούνιορ και αντικαθιστάται από τον Ιβάν Κάρλος.

-78’: Δεύτερη ευκαιρία για τους Κύπριους στο παιχνίδι, ο Αγκάνοβιτς εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με τον Ντόσα Τζούνιορ να πιάνει την κεφαλιά όμως ο Κουέστα δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

-73’: Δεύτερη αλλαγή για τον Άρη, ο Σάσα παίρνει τη θέση του Μπάσα.

-73’: Ισοφαρίζει τις ευκαιρίες το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη, μένει όρθιος ο Τόνσο και εκτελεί όμως ο Βοζίνια σώζει την εστία του.

-72’: Τρίτη κίτρινη κάρτα για την ΑΕΛ Λεμεσού, την δέχεται ο Γουίλερ καθώς ανέτρεψε τον Σούντγκρεν.

-70’: Απειλεί για πρώτη φορά η ΑΕΛ Λεμεσού στο παιχνίδι με την ρουκέτα που εξαπέλυσε ο Γκαζαριάν να σκάει στο οριζόντιο δοκάρι του Κουέστα περνώντας άουτ!

-65’: Πρώτη αλλαγή και για τον Άρη, στη θέση του Φετφατζίδη πέρασε ο Λάρσον.

-62’: Πρώτη αλλαγή για την ΑΕΛ, στη θέση του Αντάμοβιτς πέρασε ο Γκαζαριάν.

-54’: Πρώτη φάση για τον Άρη στο δεύτερο ημίχρονο, εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά και η άμυνα της ΑΕΛ Λεμεσού παίρνει τη μπουκιά από το στόμα του Ιντέγε.

-46': 'Εναρξη για το δεύτερο ημίχρονο, χωρίς αλλαγές Άρης και ΑΕΛ.

Ημίχρονο στην αναμέτρηση χωρίς τέρματα, κυριαρχούν οι Θεσσαλονικείς που έχασαν τεράστιες ευκαιρίες με Ιντέγε – Φετφατζίδη (δοκάρι), άφαντοι και χωρίς τελική οι Λεμεσιανοί! Φωνάζουν για πέναλτι οι γηπεδούχοι σε χέρι του Ντόσα Τζούνιορ.

-40’: Πάλι κοντά στο γκολ ο Άρης, ο Μπάσα σούταρε με τον Βοζίνια να αποκρούει ενώ στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Φετφατζίδη που εξεπέλυσε οβίδα όμως η μπάλα τράνταξε το δεξί δοκάρι της λεμεσιανής εστίας!

-39': Φωνές για πέναλτι από τον Άρη. Ο Ιντέγε γύρισε τη μπάλα που βρήκε στο χέρι του Ντόσα Τζούνιορ με τον διαιτητή Άτγουελ να δείχνει αρχικά το σημείο του πέναλτι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα όμως ο Άγγλος ρέφερι πήρε πίσω την απόφαση του καθώς με υπόδειξη του βοηθού καταλόγισε πως η μπάλα είχε βγει νωρίτερα εκτός αγωνιστικού χώρου.

-36': Νέες αψιμαχίες ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων και δέχεται κίτρινη κάρτα για τους γηπεδούχους ο Ιντέγε ενώ αντίστοιχα για τους φιλοξενούμενους ο Γκαθτανιάγκα.

-35’: Πρώτες κίτρινες κάρτες στην αναμέτρηση για Άρη και ΑΕΛ Λεμεσού, τις δέχονται για αψιμαχία οι Μπάσα – Αντάμοβιτς.

-32’: Το συγκρότημα του Σάββα Παντελίδη απειλεί ξανά με τον Ματίγια να εκτελεί φάουλ από τα δεξιά αλλά ο Βοζίνια απομάκρυνε με τις γροθιές του.

-19’: Τρίτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Φετφατζίδη να σεντράρει από τα δεξιά και τον Ιντέγε να πιάνει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βοζίνια.

-9’: Νέα ευκαιρία για τον Άρη με τον Ντιγκινί από τα αριστερά να κάνει ωραία κίνηση και σουτ όμως ο Βοζίνια δεν δυσκολεύτηκε να μπλοκάρει τη μπάλα.

-5’: Κοντά στο γκολ ο Άρης, ο Ντιγκινί έβγαλε μόνο του τον Ιντέγε –με τον Ντόσα Τζούνιορ εξουδετερωμένο- απέναντι στον Βοζίνια αλλά ο Νιγηριανός από θέση βολής σούταρε ψηλά άουτ!

-1’: Και το παιχνίδι ξεκινά!

Οι δύο ομάδες στο χορτάρι με χιλιάδες χαρτάκια να δημιουργούν μία εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τα παλιά

Έτοιμες οι δύο ομάδες να περάσουν στον αγωνιστικό χώρο - Μάγεψαν τα φωτορυθμικά στο κατάμεστο Βικελίδης

Μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ετοιμάζονται να ολοκληρώσουν την προθέρμανσή τους.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Άγγλος Στιούαρτ Άτγουελ με βοηθούς τους Χάρι Λέναρντ – Ντάνιελ Ρόμπαθαν ενώ 4ος είναι ο συμπατριώτης τους Άντριου Μάντλεϊ.

Ο Σάββας Παντελίδης παρατάσει την ομάδα του σε σύστημα 4-2-3-1. Τερματοφύλακας θα είναι ο Κουέστα ενώ από τα δεξιά προς τα αριστερά της άμυνας θα αγωνιστούν οι Σούντγκρεν, Βέλεθ, Ρος και Κόρχουτ. Στις δύο θέσεις των χαφ δεσπόζουν οι Ματίγια – Μπάσα ενώ μπροστά τους βρίσκεται ο Τόνσο και που τον πλαισιώνουν αριστερά ο Φετφατζίδης και δεξιά ο Ντιγκινί ενώ αιχμή του δόρατος είναι ο Ιντέγε.

Αντίστοιχα ο Ντούσαν Κέρκεζ παρατάσει τη δική του ομάδα σε σύστημα 3-5-2. Τερματοφύλακας θα είναι ο Βοζίνια ενώ την τριάδα της άμυνας αποτελούν οι Αντρέ Τεξέιρα, Ντόσα Τζούνιορ και Γκοντάλ. Στη μεσαία γραμμή δεσπόζει η τριπλέτα των Ζντραβκόβσκι, Γκαθτανιάγκα και Αντάμοβιτς ενώ στις δύο πλευρές βρίσκονται, δεξιά ο Νιλς Τεξέιρα και αντίστοιχα αριστερά ο Γουίλερ. Τέλος το επιθετικό δίδυμο της κυπριακής ομάδας αποτελούν οι Αγκάνοβιτς και Χουράδο.

Οι συνθέσεις:

Άρης (Παντελίδης): Κουέστα, Μπάσα, Ντιγκινί, Ιντέγε, Τόνσο, Σούντγκρεν, Ματίγια, Φετφατζίδης, Βέλεθ, Κόρχουτ, Ρος.

Στον πάγκο: Εμάν, Ούγκο Σοουζα, Λάρσον, Μαρτίνες, Κωνσταντινίδης, Σάσα.

ΑΕΛ Λεμεσού (Κέρκεζ): Βοζίνια, Ντόσα Τζούνιορ, Αντρέ Τεξέιρα, Γκαθτανιάγκα, Ζντραβκόβσκι, Αντάμοβιτς, Γκοντάλ, Χουράδο, Γουίλερ, Νιλς Τεξέιρα.

Στον πάγκο: Πρόσεκ, Αβραάμ, Ιβάν Κάρλος, Γκαζαριάν, Τόρες, Γερολέμου, Κυριάκου.

Η μεγάλη ώρα για την επιστροφή των κιτρινόμαυρων στα κύπελλα Ευρώπης μετά από 8 ολόκληρα χρόνια και 3.073 ημέρες έφτασε!

Καλησπέρα σας από το γήπεδο Κλεάνθης Βικελίδης όπου μέσω της Voria.gr θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το live της αναμέτρησης Άρης - ΑΕΛ Λεμεσού στο πλαίσιο του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League.