Skip to main content

Λιβερία:Σκάνδαλο με Γουεά, τον κατηγορούν για κλοπή 100 εκατ. δολαρίων

Πολίτες της αφρικανικής χώρας διαδήλωσαν χθες αντιδρώντας στην... εξαφάνιση 100 εκατ. δολαρίων από τα ταμεία της χώρας στρεφόμενοι κατά του προέδρου

Σκάνδαλο έχει ξεσπάσει στη Λιβερία με την... εξαφάνιση 100 εκατομμυρίων δολαρίων και πολίτες να στρέφονται διαδηλώνοντας χθες κατά του πρώην θρύλου του ποδοσφαίρου της χώρας, νικητή της Χρυσής Μπάλας το 1995 και νυν προέδρου, Ζορζ Γουεά.

Συγκεκριμένα, το παραπάνω ποσό αγνοείται από τα ταμεία της αφρικανικής χώρας ενώ τα χαρτονομίσματα τυπώθηκαν το διάστημα μεταξύ Νοεμβρίου 2017 και Απριλίου 2018 και μεταφέρθηκαν με κοντέινερ στην Μονρόβια, ωστόσο τα χρήματα εξαφανίστηκαν, προκαλώντας αντιδράσεις από τους πολίτες της χώρας.

«Γουεά δεν σε εκλέξαμε για να κλέβεις, θέλουμε πίσω τα εξαφανισμένα λεφτά μας», φώναζαν οι διαδηλωτές που κατέβηκαν στους δρόμους απαιτώντας την επιστροφή των χρημάτων τα οποία ισοδυναμούν με το 5% του συνολικού ΑΕΠ της Λιβερίας.

Από την πλευρά του ο Γουεά δεν έχει τοποθετηθεί μέχρι στιγμής για το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει, με τους υπουργούς να δίνουν διαφορετικές εξηγήσεις, τη στιγμή που οι Αρχές στη Λιβερία έχουν ξεκινήσει έρευνες.